33.7 C
Athens
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2026
spot_img

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας–Ισραήλ και την ενίσχυση του τριμερούς σχήματος συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, σε μια περίοδο αναδιαμόρφωσης της περιφερειακής αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού βρίσκονται ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, ενέργειας, συνδεσιμότητας, πολιτικής προστασίας και καινοτομίας. Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ θα συμμετάσχει και στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας–Κύπρου–Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, επαναβεβαιώνοντας τη σταθερή ελληνική θέση υπέρ της λύσης των δύο κρατών. Η Αθήνα δηλώνει έτοιμη να συμβάλει στην επόμενη μέρα στη Γάζα, τόσο σε ανθρωπιστικό επίπεδο όσο και μέσω της ανοικοδόμησης, εξετάζοντας και τη συμμετοχή της σε ενδεχόμενη διεθνή δύναμη σταθεροποίησης.

περισσοτερες ειδησεις

ΧΟ δημοφιλη