Ποιά βότανα μπορούν να σας βοηθήσουν να ισορροπήσετε τις ορμόνες σας
[ad_1]
Η αρωματοθεραπεία είναι μία εναλλακτική μορφή φροντίδας του σώματος και της ψυχής, που κερδίζει παγκοσμίως ολοένα και περισσότερο φανατικούς.
Είναι απόλυτα ασφαλής αλλά ταυτόχρονα και αποτελεσματική, χωρίς σε καμία περίπτωση να σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο έναντι κάποιας ιατρικής θεραπείας. Οι γιατροί ωστόσο τη συνιστούν ως συμπληρωματικό μέσο ανακούφισης για πολλές παθήσεις.
Παρακάτω θα δείτε ποια είναι τα 5 πιο αποτελεσματικά και δραστικά βότανα για τη ρύθμιση των ορμονών σας και πως προστατεύουν τον οργανισμό μας.
Έλαιο γλυκόριζας: Το έλαιο αυτό έχει αντικαταθλιπτική δράση. Μπορεί να ωφελήσει ωστόσο και για παθήσεις των αδένων αλλά και για να κατευνάσει τα παραπάνω οιστρογόνα ή τις παθήσεις του θυροειδούς. Η κινέζικη ιατρική το χρησιμοποιεί εδώ και αιώνες και για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρίψετε τις παλάμες σας με λίγες σταγόνες από έλαιο γλυκόριζας και να εισπνεύσετε το άρωμα που θα αναδυθεί. Η διάθεση σας θα φτιάξει αμέσως.
Έλαιο βασιλικού: Είναι ένα θαυμάσιο λάδι! Δρα κατά της εξάντλησης αλλά και του άγχους. Βάλτε λίγες σταγόνες στους λοβούς των αυτιών σας και κάντε απαλές μαλάξεις, όπως επίσης και στο κέντρο του κούτελου σας, στην περιοχή «τρίτο μάτι». Θα νιώσετε άμεσα τη διαφορά.
Έλαιο μύρτιλου : Μπορεί να βοηθήσει σε θέματα θυροειδούς αλλά και σε οτιδήποτε σχετίζεται με γυναικολογικές ορμόνες, όπως πολυκυστικές ωοθήκες. Λίγες σταγόνες μασάζ με έλαιο μύρτιλου στην περιοχή του θυροειδή είναι αυτό που πρέπει να κάνετε.
Έλαιο φασκόμηλου: Ιδανικό λαδάκι για όλες όσες υποφέρετε από Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο. Ρίχνετε λίγο από το έλαιο στο αφρόλουτρο σας τις επίμαχες μέρες και η ανακούφιση θα είναι εμφανής.
΄Έλαιο λεβάντας: Αν έχετε αϋπνία, που πολλές φορές οφείλεται στην κακή ρύθμιση των ορμονών σας. Έχει άμεση δράση στην αποκατάσταση λειτουργίας των αδένων ενώ χαλαρώνει τους μύες. Λίγες σταγόνες στο μαξιλάρι σας πριν τον ύπνο κάνουν θαύματα.
[ad_2]
Source link