NoMakeUpWeb-1024x682.jpg

Πως το #Nomakeup κατάφερε να ενώσει και να δυναμώσει τις γυναίκες

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 07/03/18, 13:26

[ad_1]

Ήταν τον Μάιο του 2016 όταν η Αλίσια Κιζ περπάτησε το κόκκινο χαλί των μουσικών βραβείων Grammy χωρίς να φορά ίχνος make up. Και ήταν τότε που ανεβάζοντας φωτογραφίες της στο προσωπικό της προφίλ στα κοινωνικά μέσα, εξέφραζε την ανάγκη της να απελευθερωθεί και να νιώθει ο εαυτός της ακόμα και όταν κάνει δημόσιες εμφανίσεις.


Το άβαφο πρόσωπο της είχε κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από το διαδύκτιο και κάπως έτσι γεννιέται το #nomakeup.


Από τότε μέχρι σήμερα περισσότερες από 16 εκατομμύρια γυναίκες, αφέθηκαν ελεύθερες και πόζαραν στα προφίλ της, χωρίς μακιγιάζ, υποστηρίζοντας το δικαίωμα στην ατέλεια, τη δύναμη της φυσικής εικόνας και την τόλμη του να είσαι ο εαυτός σου σε μία εκστρατεία που στήριξαν και γυναίκες δημόσιας προβολής και έκθεσης.


Σε μία κοινωνία όπου η ομορφιά παίζει πρωταρχικό ρόλο, η τελειότητα επιβάλλεται και η προσπάθεια των γυναικών να είναι αψεγάδιαστες φέρει στο ταμία της βιομηχανίας της ομορφιάς περισσότερα από 60 δις δολάρια, γυναίκες που έχουν αποθεωθεί για το στιλ και την ομορφιά τους, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Ιρίνα Σάικ, η Σίντι Κρόφορντ, η Κιμ Καρντάσιαν, “ανέβασαν” τη δική τους φυσική εικόνα εμπλουτίζοντας το #.


Ακολούθησαν και γυναίκες πολιτικής ισχύος όπως η Χίλαρι Κλίτον, που ενισχύοντας την καμπάνια κατά του μακιγιάζ δήλωσε πως υπολόγιζε ότι για την εκστρατεία της και μόνο χρειάστηκε να περάσει περισσότερες από 600 ώρες μπροστά στον καθρέφτη την ώρα που άλλοι ανταγωνιστές της, άνδρες, ξόδευαν αυτές τις ώρες για την προετοιμασία των λόγων τους, για την ξεκούραση τους, ή για την περιοδεία τους.


Εκείνες όμως που έδωσαν ζωή στην εκστρατεία #Nomakeup ήταν οι γυναίκες της διπλανής πόρτας που βρήκαν την ευκαιρία να δηλώσουν την ανάγκη τους να αποτινάξουν από πάνω τους τον ζυγό της ψυχαναγκαστικής περιποίησης με στόχο να νιώσουν ένα με τη μάζα.


Γυναίκες όμορφες, γυναίκες με ελαττώματα, γυναίκες με δερματοπάθειες, γυναίκες με έντονα χαρακτηριστικά, γυναίκες με σημάδια γήρατος, γυναίκες με ουλές, γυναίκες έγχρωμες, γυναίκες πέραν του καθιερωμένου και επιβεβλημένου προτύπου ομορφιάς, άφησαν το δικό τους σημάδι σε ένα από τα δημοφιλέστερα κινήματα που δημιουργήθηκαν ποτέ στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης φωνάζοντας πως το make up δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά σίγουρα έχει μία τάση καλά κρυμμένη μέσα του να κρύψει ένα κομμάτι του αληθινού μας εαυτού.




[ad_2]

Source link

Αν σου άρεσε κάνε