mushroom-bread-swirls-816x1024.jpg

Ψωμί γεμιστό με μανιτάρια και σκόρδο

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 05/03/18, 10:32

[ad_1]

Αν αγαπάτε το ψωμί είμαι σίγουρη πως αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να την παρουσιάσετε σε κάποιο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, ή να το κάνετε για εσάς ώστε να δώσετε άλλη γεύση στο ψωμί σας. Συντηρείται στο ψυγείο και σίγουρα θα το λατρέψουν ακόμα και εκείνοι που δεν αγαπούν τα μανιτάρια.


Υλικά:

250γρ άσπρο αλεύρι για ψωμί

½ κς αλάτι

½ κς ελαιόλαδο

1 κς μαγιά

160γρ χλιαρό νερό

6 σκελίδες σκόρδο

2 μεγάλες χούφτες μαϊντανό ψιλοκομμένο

250γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες

½ κούπα μαργαρίνη

αλάτι/πιπέρι


Εκτέλεση


Αναμιγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά σε ένα μπολ. Κάνετε μία «τρύπα» στον πάτο, και βάζετε το νερό και το λάδι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά με ένα κουτάλι και αφού τα ομοιογενοποιήσετε μεταφέρετε τη ζύμη σε μία επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με αλεύρι. Ζυμώνετε για δέκα λεπτά.


Στη συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ που του οποίου έχετε λαδώσει το εσωτερικό και το καλύπτετε με μία πετσέτα. Αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί κάτι που μπορεί να γίνει σε περίπου μία ώρα.


Στο μεταξύ ζεστάνετε λάδι μέσα σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και αφού αρχίσει να καίει το λάδι, προσθέστε τα μανιτάρια και 2 σκελίδες σκόρδο. Σοτάρετε για 10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.


Βάλτε τα μανιτάρια μέσα σε ένα μπολ και προσθέστε τον μαϊντανό, τις 4 σκελίδες σκόρδο, τη μαργαρίνη και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη το μπολ και επιστρέψτε στη ζύμη.


Ζυμώστε λίγο ακόμα τη ζύμη ώστε να «σκάσουν» οι φουσκάλες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί, έπειτα αλευρώστε μία επιφάνεια εργασίας και μεταφέρετε εκεί τη ζύμη.


Με έναν πλάστη «ανοίξτε» στη ζύμη φροντίζοντας οι διαστάσεις να είναι περίπου 30χ10. Γεμίστε με το μείγμα μανιταριών και στη συνέχεια κλείστε σαν ρολό τη ζύμη από τη μία άκρη στην άλλη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.


Σκεπάζετε με μία πετσέτα το ψωμί για 20 λεπτά και αμέσως μετά το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς για άλλα είκοσι λεπτά. Μόλις το ψωμάκι ψηθεί καλά, μπορείτε να το περάστε με ένα πινελάκι λίγο ελαιόλαδο, ή μαργαρίνη.


Αφήστε το να κρυώσει και είναι έτοιμο.


Καλή απόλαυση!





[ad_2]

Source link

Αν σου άρεσε κάνε