Θες να μάθεις πόσα εκατομμύρια ζώα θυσιάζονται στο βωμό των πειραμάτων κάθε χρόνο;
[ad_1]
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΟΗΕ και η Animal Aid σχετικά με τον αριθμό των ζώων που πεθαίνουν ως πειράματα για την εξέλιξη της ιατρικής και της κοσμετολογίας.
Σε Ευρώπη και Αμερική, κάθε μέρα ποντίκια, αρουραίου, μπαμπουίνοι, πίθηκοι, κουνέλια, χοίροι, ακόμα και οι πιστοί φίλοι του ανθρώπου γάτες και σκύλοι, θυσιάζονται για να δοκιμαστούν πάνω τους η τοξικότητα αλλά και η επίδραση φαρμάκων και χημικών ουσιών στο πλαίσιο μελέτης και ανάλυσης μοντέλων αντιμετώπισης επιθετικών ασθενειών για τον άνθρωπο, αλλά και για τον εμπλουτισμό των μέσων καλλωπισμού όλων μας.
Και αν οι υποστηρικτές της ιατρικής εξέλιξης και προόδου της επιστήμης, προφασιστούν το ότι έτσι σώζονται ανθρώπινες ζωές, αυτό δεν νομιμοποιεί ηθικά τουλάχιστον, το ότι παράλληλα θυσιάζονται άλλες ζωές, ίσης αξίας και σημαίας όσο και αυτή του ανθρώπου.
Και μην ξεχνάμε πως πέρα από τις ιατρικές μελέτες, καθημερινά εκατομμύρια ζώα βασανίζονται και πεθαίνουν και στο όνομα της ομορφιάς, κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν και εφόσον οι βιομηχανίες καλλυντικών μελετούσαν τις εναλλακτικές λύσεις που διαθέτουν προκειμένου να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους, χωρίς να βάζουν στα καλλυντικά τους σφραγίδα με το αίμα των αθώων ζώων.
Τα πειράματα σε ζώα, αποτελούν κομμάτι της σκληρής πραγματικότητα και στη χώρα μας, καθώς 10.000 ζώα εποπτεύονται από το υπουργείο γεωργίας και τον ΕΟΦ, ως πειραματόζωα. Τα εν λόγω ζωντανά, στην πλειονότητα τους, αρουραίοι, κουνέλια και γουρούνια, χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς λόγους, ενώ το 2004 είχε ξεσπάσει σκάνδαλο στους κόλπους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς υπήρξαν καταγγελίες πως το τμήμα ιατρικής έρευνας χρησιμοποιούσε παράνομα ημίαιμα σκυλιά αλλά και γάτες στο πλαίσιο των πειραμάτων του.
Τα ζώα που καταλήγουν πειραματόζωα υποφέρουν μέχρι το τέλος .Τα περισσότερα από αυτά ακινητοποιούνται για να γίνουν πάνω τους τεστ τοξικότητας διαφόρων ουσιών, με αντικείμενο κυρίως τα μάτια ή το δέρμα. Ο πόνος μέχρι τον θάνατο είναι αβάσταχτος ενώ το ζώο μπορεί να παραμένει ζωντανό για ολόκληρες εβδομάδες, ενώ έχει χάσει το φώς του ή παρουσιάζει αιμορραγίες από τα μάτια και το στόμα.
Άλλες περιπτώσεις, αφορούν στα λεγόμενα τεστ της θανατηφόρας δόσης κατά τα οποία χορηγούνται στα ζώα ποσότητες ουσιών με στόχο να δουν οι ερευνητές ποια θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τον οργανισμό τους, και κατ΄επέκταση και για την ανθρώπινη ζωή.
Τα περισσότερα από τα ζώα πεθαίνουν κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, ενώ όσα καταφέρουν να βγουν ζωντανά από τη διαδικασία, θανατώνονται στη συνέχεια.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας, 40 εκ ζώα κάθε χρόνο χάνουν με αυτό τον τρόπο τη ζωή τους.
Το κείμενο αυτό δεν αποτελεί προπαγάνδα, αλλά απλή ενημέρωση γύρω από μία πραγματικότητα που συμβαίνει, διχάζει, και σε καμία περίπτωση δεν «αγιάζεται» από τον αυτοσκοπό της.
[ad_2]
Source link