Νόστιμες σπιτικές μπάρες ενέργειας
[ad_1]
Δεν είναι δύσκολη συνταγή και αξίζει τον κόπο αν είσαι άνθρωπος που αγαπά τη σωστή διατροφή, να τη δοκιμάσεις καθώς θα έχεις ένα τέλειο σνακ, χωρίς συντηρητικά!
Υλικά:
70 γρ κολοκυθόσποροι
20 γρ ρύζι paraboiled
50γρ ολόκληρα αμύγδαλα
80 γρ χουρμάδες
½ κουταλιά του γλυκού σκόνη κουρκουμά
1κγ κανέλα
1κγ κακάο
1κγ εκχύλισμα βανίλια
½ γκ μέλι
1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ κάνετε σκόνη τα 40 γρ απο τα 70 γρ κολοκυθόσπορους και τοποθετείτε τη σκόνη σε ένα πιάτο.
Τα υπόλοιπα 30 γρ τα βάζετε μαζί με το ρύζι ( αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κινόα), τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες επίσης στο μπλέντερ και τα κάνετε όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται.
Προσθέτετε τον κουρκουμά την κανέλα και το κακάο, με μία μικρή πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε και πάλι στο μπλέντερ και τότε βάζετε την βανίλια, το μέλι και το χυμό από το μισό πορτοκάλι.
Χτυπάτε ξανά για 1 με 2 λεπτά, φροντίζοντας όμως να καθαρίζετε καλά και τα πλαϊνά από το δοχείο του μπλέντερ, ώστε να μην πάει χαμένο καθόλου από το υλικό. Σε αυτό θα σας βοηθήσει αν προσθέσετε και τον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι. Μπορεί να σας πάρει λίγο παραπάνω για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, απλά δείξτε υπομονή και αφήστε το μπλέντερ να κάνει τη δουλειά του.
Βρέξτε τα χέρια σας και χωρίστε το υλικό πλάθοντας τις μπάρες σε ότι μέγεθος και σχήμα θέλετε. Από μικρές τετράγωνες, μέχρι μακριές παραλληλόγραμμες ή απλά μικρές στρογγυλές μπουκίτσες. Μόλις τους δώστε το τελικό σχήμα περάστε τις μέσα από τη σκόνη κολοκυθόσπορου που φτιάξατε αρχικά. Καλύψτε όλη την επιφάνεια τις μπάρας όπως θα κάνατε αν πανάρετε το κρέας.
Οι μπάρες είναι έτοιμες και μπορείτε να τις συντηρήσετε για δύο εβδομάδες σε αεροστεγή συσκευασία.
Καλή απόλαυση!
[ad_2]
Source link