Σούπα βελουτέ από μανιτάρια
[ad_1]
Είναι μέρες που ο καιρός δείχνει τα δόντια του, ενώ από Δευτέρα ξεκινάει και η Σαρακοστή που για πολλούς σημαίνει απουσία του κρέατος από τη διατροφή τους. Η συνταγή λοιπόν που ακολουθεί πέρα από πεντανόστιμη είναι μία καλή ιδέα για κρύες νύχτες ή χουχουλιάρικα μεσημέρια που θέλετε κάτι ελαφρύ , πάντα με πρωτεΐνη αλλά χωρίς κρέας.
Υλικά:
600 γρ μανιτάρια από διάφορα είδη της αρεσκείας σας
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 σελερυ
λίγο μαϊντανό
λίγο φρέσκο θυμάρι
ελαιόλαδο
1 ½ λίτρο ζωμό κότας
6 φέτες ψωμί ciabatta
Εκτέλεση:
Καθαρίστε καλά τα μανιτάρια, και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε επίσης, όπως και το σέλερυ το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα βάζετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε όλα τα παραπάνω σε μέτρια φωτιά, βάζοντας επίσης μέσα το θυμάρι και τα μανιτάρια. Σοτάρετε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να μαλακώσουν.
Μετά από λίγο αφαιρέστε 4 κσ μανιτάρια και αφήστε τα στην άκρη για αργότερα.
Βάζετε στο τηγάνι τον ζωμό κότας και χαμηλώνετε τη φωτιά για περίπου 15 λεπτά
Σειρά έχει το αλάτι και το πιπέρι
Ενώ έχετε το μείγμα μέσα στο σκεύος, τα αλέθετε με το μπλέντερ και σβήνετε τη φωτιά.
Ψήνετε τα ψωμάκια στο grill και είτε κρατάτε τις φέτες ατόφιες, είτε το τρίβετε με τα χέρια σε κομμάτια πάνω από το πιάτο που έχετε σερβίρει τη σούπα σας, γαρνίροντας επίσης με τα μανιτάρια που είχατε τραβήξει νωρίτερα από το τηγάνι, αλλά και λίγο έξτρα ελαιόλαδο ή ακόμα καλύτερα, λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.
Η σούπα σας είναι έτοιμη!
[ad_2]
Source link