Light κουνουπίδι ογκρατέν
[ad_1]
Αυτή η συνταγή είναι μία νόστιμη συνταγή που μπορεί να κάνει ακόμα και τους αιώνιους εχθρούς του κουνουπιδιού να το λατρέψουν.
Χωρίς πολλές θερμίδες και με χαμηλά λιπαρά, να ένας έξυπνος τρόπος να βάλετε το κουνουπίδι στη ζωή σας.
Υλικά:
Ένα κουνουπίδι κομμένο σε φουντάκια
100γρ λαχανίδα (kale)
150 γρ κάσιους
220ml γάλα είτε φυτικό είτε ζωικό
3 κς διατροφική μαγιά
1 σκελίδα σκόρδο
1 κς πάπρικα
2 κς μουστάρδα
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
μία χούφτα τριμμένο ψωμί
μία χούφτα σχοινόπρασο
Εκτέλεση:
Βάζετε τα κάσιους σε ένα μπολ και τα καλύπτετε με ζεστό νερό. Τα αφήνετε να μουσκέψουν.
Βράζετε νερό σε μία ρηχή κατσαρόλα και βάζετε μέσα σε αυτό για πέντε λεπτά το κουνουπίδι.
Προσθέτετε τη λαχανίδα και βράζετε για ακόμα πέντε λεπτά.
Στο μεταξύ στεγνώνετε τα κάσιους και τα βάζετε σε ένα μπλέντερ μαζί με το γάλα, τη διατροφική μαγιά, το σκόρδο, την πάπρικα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα χτυπάτε καλά μέχρι η υφή τους να γίνει μαλακή και απαλή.
Στεγνώνετε το κουνουπίδι και τη λαχανίδα και τα βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Από πάνω απλώνετε το μείγμα κάσιους και ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε με το τρίμμα ψωμιού και την πάπρικα.
Τα ψήνετε στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα η επιφάνεια του φαγητού.
Στο σερβίρισμα μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω και λίγο σχοινόπρασο.
Καλή απόλαυση!
[ad_2]
Source link