Νερό με γεύσεις: Ένας έξυπνος και υγιεινός τρόπος να βάλετε για τα καλά νερό στη ζωή σας
[ad_1]
Δεν σας αρέσει το νερό; Είστε από εκείνους που δεν πίνουν νεράκι παρά μόνο αν κυριολεκτικά πεθαίνετε από τη δίψα;
Υπάρχει τρόπος όχι μόνο να το αγαπήσετε αλλά να το κάνετε και καθημερινή σας συνήθεια!
Προσθέστε του μέσα γεύση!
Υπάρχουν άπειρα φρούτα, λαχανικά και βότανα που αν τα εκμεταλλευτείτε σωστά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όχι μόνο για να δώστε γεύση στο νερό σας αλλά και χρώμα και θρεπτικά συστατικά που θα σας τονώσουν το μεταβολισμό, θα σας χαρίσουν ευεξία και θα σας κάνουν να νιώσετε πως φροντίζετε έστω και απλά λίγο παραπάνω τον εαυτό σας!
Αν και σίγουρα θα έχετε ακούσει για το αγγουρόνερο, και το νερό με λεμόνι, πως θα σας φαινόταν αν δοκιμάζατε το νερό με ρόδι, ή το νερό με τζίντζερ και lime.
O λόγος που αρκετοί δεν τολμούν να δοκιμάσουν νέες γεύσεις στο νερό τους είναι γιατί απλά δεν γνωρίζουν πως να χρησιμοποιήσουν κάποια φρούτα και βότανα, όπως πχ το ρόδι.
Με το παρακάτω tip όμως θα έχετε γρήγορα εύκολα και απλά το χυμό αλλά και τα σπόρια από το ρόδι χωρίς να ταλαιπωρηθείτε.
Πως καθαρίζω και ξεζουμίζω το ρόδι:
Παίρνετε το φρούτο και το κόβετε με ένα μαχαίρι στη μέση. Παίρνετε το ένα μισό και το τοποθετείτε στην μία σας παλάμη με τα σπόρια να ακουμπούν στο δέρμα σας και το φλοιό του φρούτου να είναι από πάνω. Με μία ξύλινη κουτάλα χτυπάτε καλά το πάνω μέρος του ροδιού. Τότε τα σπόρια θα αρχίσουν να πέφτουν σιγά σιγά ανάμεσα από τα δάχτυλα σας. Μόλις αδειάσετε το μισό ρόδι, καθαρίστε τα σπόρια από τη λευκή σάρκα που ενδεχομένως έχει πέσει μαζί.
Πάρτε το υπόλοιπο μισό ρόδι και στύψτε το με το ένα χέρι σαν να ήταν λεμόνι πάνω από ένα άδειο ποτήρι. Όσο το στύβετε καλύψτε το γυμνό του κομμάτι απαλά με τα δάχτυλα του ενός χεριού για να μην απελευθερωθούν τα σπόρια των οποίων θέλετε το χυμό.
Στη συνέχεια βάζετε μέσα στο χυμό που έχετε συλλέξει, νερό, τριμμένο ή κανονικό πάγο, και προσθέτετε και λίγα σπόρια. Το νερό σας είναι έτοιμο. Αν θέλετε και σας αρέσει μπορείτε να συνδυάσετε και άλλες γεύσεις. Το ρόδι πάει ωραία και με το λεμόνι.
Τι γίνεται όμως με το τζίντζερ;
Πολλοί προβληματίζονται για το πως καθαρίζεται. Είναι απλό. Ξύνετε το δέρμα του με ένα κουταλάκι του γλυκού, όπως θα καθαρίζατε με ένα μαχαίρι τη σάρκα από ένα καρότο. Με αυτό τον τρόπο θα φύγει μόνο το απαραίτητο δέρμα από το τζίντζερ κρατώντας τον καρπό ατόφιο. Αν θέλετε όμως να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα, όπως στην προκειμένη περίπτωση που θέλετε να το βάλετε στο νερό σας, τότε με ένα λεπτό μαχαίρι θα το καθαρίσετε περιμετρικά από τη φλούδα του σε κάθετα κομμάτια, όπως θα κάνατε και με τη φλούδα μίας κολοκύθας. Αν αποξηράνετε τα κομμάτια φλούδας μπορείτε είτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα πολύ γευστικό τσάι, αλλιώς μπορείτε ακόμα και φρέσκα, να τα τοποθετήσετε μέσα σε μία κανάτα με νερό, ώστε να δώσει γεύση στο νερό σας. Συμπληρώστε και με λίγο ξύσμα από τον καρπό, προσοχή όμως γιατί το τζίντζερ έχει πικάντικη γεύση και δεν αρέσει σε όλους.
Τα νερά με γεύση, είναι θρεπτικά και αναζωογονούν !
[ad_2]
Source link