Πέννες με κρέμα αβοκάντο αρακά και σπαράγγια
[ad_1]
Είναι μία από τις πιο νόστιμες συνταγές, και από τις πιο υγιεινές σε περίπτωση που θέλεις να ενδώσεις χωρίς τύψεις στα αγαπημένα σου ζυμαρικά.
Ταιριάζει απόλυτα με πολλά είδη ζυμαρικών, όπως το «κοχύλι» και το καλσσικό σπαγκέτι, αν και εδώ παρουσιάζεται με «πένες».
Ιδανική λύση για ελαφρύ γρήγορο γεύμα, και για όσους θέλουν να αποφύγουν το κρέας για μία ακόμα φορά.
Υλικά:
Μακαρόνια της αρεσκείας σας για 4 άτομα
2 κούπες αρακά
250 γρ σπαράγγια ψιλοκομμένα
1 ώριμο αβοκάντο
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από μισό λεμόνι
2 κς ταχίνι
2κς ελαιόλαδο
120γρ γάλα (μπορείτε να βάλετε είτε ζωικό είτε φυτικό)
μία μικρή χούφτα κουκουνάρι
μία μικρή χούφτα βασιλικό
παρμεζάνα (αν θέλετε)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ βάζετε μέσα το αβοκάντο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, και το γάλα, και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα απαλό βελούδινο αποτέλεσμα.
Στο μεταξύ έχετε βάλει να βράσουν τα μακαρόνια, και στα τελευταία τρία λεπτά προσθέτετε τα σπαράγγια και τον αρακά, και τα αφήνετε να βράσουν ώστε να μαλακώσουν λίγο.
Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και ενώ είναι ακόμα ζεστά βάζετε την κρέμα αβοκάντο και πασπαλίζετε το κουκουνάρι. Αν σας αρέσει το τυρί, βάλτε μπόλικη παρμεζάνα και καλή όρεξη!
[ad_2]
Source link