Pecan Cheesecake
[ad_1]
Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά είναι το cheese cake συνήθως όμως το απολαμβάνουμε στην κλασική του μορφή, με φρούτα του δάσους, ή κεράσι. Αυτή τη φορά όμως, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία και να το δοκιμάστε με ξηρούς καρπούς πεκάν!
Θα σας ξετρελάνει!
Υλικά:
2 κούπες μπισκότα τύπου digestive
1/3 κούπας λιωμένο βούτυρο
450 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ κούπας ζάχαρη
¼ κούπας γάλα
½ κούπας κρέμα γάλακτος
2 κς αλεύρι
3 κγ βανίλια κατά προτίμηση σε υγρή μορφή
2 αυγά
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
¼ κούπας καλαμποκάλευρο
½ κγ αλάτι
4 κρόκους αυγών
2/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
½ κούπας κρέμα γάλακτος ίσα ίσα ζεσταμένη
4 κς κρύο βούτυρο
2 κούπες ψιλοκομμένο ψημένο πεκάν
και λίγο ολόκληρο ψημένο πεκάν για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς
Μέσα σε ένα μπολ βάζετε το τρίμμα μπισκότου και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε μία φόρμα 23 cm και το απλώνετε καλά καλά αν χρειαστεί το πιέζετε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο ώστε να κρυώσει.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ προσθέτετε την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη, και το γάλα. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει απαλό και ομοιογενές.
Έπειτα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τις 2 κγ βανίλιας και τα δύο αυγά και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.
Βάζετε και αυτό το μείγμα μέσα στην φόρμα όπου πριν από λίγο είχατε βάλει το τρίμμα μπισκότου και το ψήνετε για μία ώρα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας, προετοιμάστε το μείγμα πεκάν βάζοντας σε ένα μπολ τη μαύρη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι, ανακατεύετε καλά και το βάζετε σε ένα μέτριο τηγάνι λίγο βαθύ, σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους, το σιρόπι σφενδάμου, την κρέμα γάλακτος που έχετε ζεστάνει ελαφρά και επίσης ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό ανάλαφρο μείγμα. Το κρατάτε στη φωτιά όσπου το μείγμα να σφίξει, περίπου για 5- 10 λεπτά.
Στο ίδιο μείγμα βάζετε το κρύο βούτυρο και την τελευταία κγ βανίλιας και ανακατέψτε καλά. Όταν το μείγμα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέστε το ψιλοκομμένο ψημένο πεκάν και απλώστε το μείγμα στο ψημένο cheese cake που έχετε βγάλει από το φούρνο. Το απλώνετε όμορφα.
Αν θέλετε πασπαλίστε από πάνω και άλλο πεκάν, είτε ολόκληρο είτε ψιλοκομμένο. Αφήστε το cheese cake να παγώσει καλά στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
Τότε θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
[ad_2]
Source link