Μους σοκολάτα από αβοκάντο
[ad_1]
Τελευταία έχω ανάγκη από γλυκό και πειραματίζομαι. Προσπαθώ να δοκιμάζω νέες συνταγές που ωστόσο δεν περιέχουν πολλά λιπαρά, ζάχαρη και θερμίδες. Μόλις εχθές έφτιαξα αυτή τη μους σοκολάτας από αβοκάντο, και το μόνο που έχω να πω είναι πως αν κάποιος μου την έφερνε και μου έλεγε πως είναι μους σοκολάτας, δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως το βασικό της συστατικό θα ήταν το αβοκάντο!
Υλικά:
1 ώριμο αβοκάντο
2 κς μέλι ή σιρόπι αγάβης
¼ της κούπας καλής ποιότητας κακάο χωρίς ζάχαρη
½ κουταλιά του γλυκού βανίλια
λίγο αλάτι
2κς γάλα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Κόβετε το αβοκάντο στα δύο και αφαιρείτε τον καρπό. Με ένα κουτάλι βγάζετε και στη σάρκα και τη τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ. Εκεί προσθέτετε το μέλι ή το σιρόπι αγάβης, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και το γάλα. Τα χτυπάτε όλα μέχρι να γίνουν πολύ απαλά. Δοκιμάζετε και αν επιθυμείτε πιο γλυκιά γεύση προσθέτετε λίγη ζάχαρη ή γλυκαντικό. Με τη διαφορά ότι θα πρέπει να χτυπήσετε και πάλι τα υλικά όλα μαζί για να δέσει και η ζάχαρη.
Σερβίρετε τη μους και από πάνω γαρνίρετε με ότι επιθυμείτε! Πάει πολύ με κόκκινα φρούτα ή με κομματάκια σοκολάτας!
Είναι ένα από τα λίγα γλυκά που γίνονται αυτόματα, και μπορείτε να τα κάνετε μόνο για μία μερίδα!
[ad_2]
Source link