Και όμως: Το τυρί φλερτάρει με τον τίτλο του super food
[ad_1]
Η χρονιά που πέρασε θα μπορούσε να είναι η χρονιά του τυριού! Ίσως όχι για όλα τα τυριά αλλά σίγουρα για το ελβετικό λατρεμένο τυρί Έμενταλ!
Ο λόγος; Γιατί αναγνωρίστηκε ως ένα νέο super food καθώς περιέχει ένα βακτήριο (propionibacterium freudenreichii) το οποίο είναι ικανό να μειώσει τις φλεγμονές, κάτι που περιορίζει την εμφάνιση πολλαπλών ασθενειών, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής.
Την ίδια ώρα το Έμενταλ μπορεί να κάνει καλό στην καρδιά ενώ από εκεί που οι περισσότεροι πίστευαν πως αυξάνει την χοληστερίνη όπως όλα τα τυριά, τελικά φάνηκε από τις μελέτες πως αυξάνει την HDL, γνωστή και ως “καλή χοληστερόλη”.
Η μελέτη που δικαιώνει το Έμενταλ ανοίγει την πόρτα και σε άλλα τυριά ώστε να ξεφύγουν από τη λίστα με τις λιπαρές, ίσως μερικές φορές, και βλαβερές τροφές κάτι που έχει ενθουσιάσει τους λάτρες του τυριού σε όλο τον κόσμο.
[ad_2]
Source link