Πίτσα με “ζύμη” από κουνουπίδι
[ad_1]
Είναι μία συνταγή που ανακάλυψα μέσα από το ταξίδι μου στον κόσμο της χορτοφαγικής κουζίνας και την έχω αγαπήσει όσο καμία γιατί πέρα από νόστιμη, είναι εξαιρετικά διαιτητική και απόλυτα υγιεινή!
Πίστεψε με ακόμα και αν δεν σου αρέσει το κουνουπίδι, σε αυτή τη συνταγή θα το αγαπήσεις!
Η πίτσα που σου παρουσιάζω εδώ, στο μόνο που υστερεί σε σχέσεις με άλλες πίστες, είναι μόνο στις θερμίδες!
Υλικά:
Ένα μικρό κουνουπίδι
1 κούπα μοτσαρέλα
1 αυγό
2κσ παρμεζάνα τριμμένη
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
τομάτα σάλτσα ή πελτέ
τοματίνια
βασιλικό
ροδέλες κρεμμύδι
λίγα μανιτάρια
πιπεριές
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε το κουνουπίδι από το κοτσάνι και τα φουντάκια τα χτυπάτε στο μπλέντερ έως ότου γίνουν σαν κιμάς από κουνουπίδι, φροντίστε να μην αφήσετε μέσα κομμάτια.
Στη συνέχεια τοποθετείτε το κουνουπίδι σε ένα μπολ και το βάζετε σε φούρνο μικροκυμάτων για 7-8 λεπτά.
Έπειτα προσθέτετε μέσα τη μοτσαρέλα, το αυγό, τη ρίγανη, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Θα χρειαστείτε μία μικρή στρογγυλή φόρμα για πίτσα ή τάρτες ( ρηχή) και αντικολλητικό χαρτί στο οποίο θα ψεκάσετε λίγο λάδι. Θα βάλετε μέσα τη “ζύμη” από κουνουπίδι και θα την απλώσετε καλά όπως θα κάνατε και με μία ζύμη από αλεύρι.
Ψήνετε στους 180-190 για 15 λεπτά. Η “ζύμη” είναι έτοιμη για να βάλετε πάνω τα αγαπημένα σας υλικά.
Βγαίνει καταπληκτική με βάση τη σάλτσα τομάτας, μπόλικη μοτσαρέλα, αρκετή παρμεζάνα, μανιτάρια, κρεμμύδι, τοματίνια και πιπεριές. Εννοείται μπορείτε να βάλετε πάνω όλα τα υλικά που προτιμάτε όταν παραγγέλνετε την πίτσα σας.
Αφού την “στολίσετε” την ξαναβάζετε στον φούρνο πάλι στους 180-190 βαθμούς για ακόμα 15 λεπτά!
Καλή σας όρεξη!
[ad_2]
Source link