Αυγά ποσέ με αβοκάντο και σπανάκι
[ad_1]
Μία τέλεια συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας.
Ιδανικό πρωινό
Τέλειο brunch
Χορταστικό μεσημεριανό
Ελαφρύ βραδινό
Υλικά:
Ένα μέτριο αβοκάντο, μαλακό
3 κούπες baby σπανάκι
αλάτι/πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1/5 ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 αυγά
2 φέτες καπνιστός σολομός
Εκτέλεση
Ανοίγετε το αβοκάντο στα δύο και αφαιρείτε τον καρπό του. Τοποθετείτε τα δύο κομμάτια σε ένα μεγάλο πιάτο. Πάνω στο αβοκάντο θα τοποθετείστε όλα όσα θα ετοιμάσετε στη συνέχεια.
Ανακατεύετε το σπανάκι μέσα σε ένα μπολ με το αλάτι το πιπέρι, τη μία κουταλιά λάδι, και το λεμόνι. Τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι βάζετε την άλλη μία κουταλιά λάδι, και ανάβετε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε για 1- 2 λεπτά ανακατεύοντας καλά. Βάζετε λίγο αλάτι, πιπέρι, και τα βγάζετε από τη φωτιά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε νερό μέχρι τη μέση, προσθέτετε τις δύο κουταλιές ξίδι και αλάτι. Το αφήνετε να πάρει θερμότητα, έως ότου το νερό αρχίσει να σιγοβράζει. Μην το αφήσετε όμως να βράσει!
Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε γρήγορα το νερό δημιουργώντας δίνη, και όσο αυτή γυρίζει ρίχνετε μέσα τα δύο αυγά. Αφήνετε τα αυγά να βράσουν για λίγα λεπτά, (2-3)ενώ στριφογυρίζουν. Τα αυγά θα αρχίσουν να γίνονται λευκά κρύβοντας με το ασπράδι τους κρόκους. Τα αφαιρείτε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε για λίγο σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αν εξέχουν ασπράδια τα αφαιρείτε ώστε το αυγό να έχει στρογγυλό σχήμα.
Επιστρέφετε στο αβοκάντο σας, όπου τοποθετείτε σε κάθε κομμάτι, αρχικά το σοταρισμένο σπανάκι με το κρεμμύδι, μετά το σολομό, και στο τέλος το αυγό.
Καλή όρεξη
[ad_2]
Source link