«Διόρθωση» σημειώνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Παρασκευή, μετά από ένα έντονο ανοδικό διήμερο, τη στιγμή που και οι ευρωαγορές υποχωρούν, μετά την αδυναμία της Συνόδου Κορυφής να καταλήξει σε μια λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.
Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 2,13% στις 561,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,6 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,43% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.368,30 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,55% στις 345,68 μονάδες.
Την ίδια ώρα, νέες μεγάλες απώλειες καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Οι ηγέτες συζήτησαν χθες και το ενδεχόμενο η Ευρώπη να προχωρήσει στην έκδοση κοινών ομολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά -με επικεφαλής τη Γερμανία- να βάζουν και πάλι φρένο σε μία τέτοια πρωτοβουλία. Το νέο αδιέξοδο προκάλεσε την οργή του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε ο οποίος έδωσε προθεσμία 10 ημερών στην Ε.Ε. για να βρει λύση.
Χρηματιστηριακοί κύκλοι σχολιάζουν, πάντως, πως η διόρθωση σήμερα στο Χρηματιστήριο δείχνει να ελέγχεται, παρά το γεγονός ότι η αντίδραση που υπήρξε από τα χαμηλά των 469 μονάδων στις 17 Μαρτίου είναι σημαντική.
Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Λάμδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο Ελλάκτωρ, ο ΟΛΠ, η Aegean και η ΕΧΑΕ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 3%, ενώ εκείνες σε Motor Oil, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίο και Βιοχαλκο ξεπερνούν το 2%.
Άνω του 1% είναι οι απώλειες σε ΔΕΗ, Coca Cola, Jumbo, Σαράντη, ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank, με τις Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank και ΟΤΕ να συντηρούν την πτώση τους κάτω από το 1%. Στον αντίποδα, ο Φουρλής σημειώνει κέρδη 0,29%, με τις Titan και ΟΠΑΠ να ενισχύονται με άνοδο ανώτερη του 1%.