Χρόνια Πολλά Steve Jobs – Σε ευχαριστούμε για όλα
[ad_1]
24 Φεβρουαρίου, 1955: Ο Steve Jobs γεννήθηκε στο San Francisco. Θα γινόταν ο συνιδρυτής της Apple και μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες της τεχνολογίας στον κόσμο.
Είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που διαβάζετε αυτό το site σήμερα!!
Χρόνια Πολλά Steve!!!!
Αλήθεια τι μπορεί να πει κάποιος για τον Steve Jobs που να μην έχει γραφτεί εκατοντάδες φορές;
Ο άλλος συνιδρυτής της Apple, o Steve Wozniak, ήταν αυτό που θα ονόμαζε κάποιος τυπικό geek της εποχής και μεγάλο μυαλό βέβαια. O Jobs όμως ήταν ο οραματιστής, αυτός που είδε πολύ πιο πέρα από το hobby και στο μυαλό του δημιουργήθηκαν προϊόντα που θα λάτρευαν όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο.
Ο Jobs ανήκει σε ένα πολύ μικρό γκρουπ CEO που η ζωή τους ουσιαστικά είναι η ιστορία των προσωπικών υπολογιστών. Μετέτρεψε τους προσωπικούς υπολογιστές από κιτ για geeks, σε προϊόντα μαζικής αγοράς και εν συνεχεία έφερε την μαγεία της διεπαφής και της αμεσότητας στην καθημερινότητα μας.
O Apple 1 ήταν η αρχή, ο Apple II η εδραίωση για να έρθουν μετά συσκευές όπως το iMac G3, iBook και φυσικά το iPhone και το iPad για να παρουσιάσουν αυτά τα οράματα του με τον καλύτερο τρόπο υλοποίησης που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος.
Όλα τα παραπάνω χωρίς να αναφερθούμε στις καινοτομίες με τις οποίες ασχολήθηκε στην NeXT, την δουλεία του στην Pixar που τον έκανε δισεκατομμυριούχο, και την αλλαγή ολόκληρης της μουσικής βιομηχανίας που έφερε με το iTunes Music Store και το iPod.
Πολλές φορές πολλοί παραλληλίζουν τον Steve Jobs με τον ιδρυτή της Microsoft Bill Gates αλλά η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες. Η σχέση του Gates με τους υπολογιστές είχε πάντα μια αρχή και ένα τέλος. Τα Windows ήταν καλά με την έννοια πως καλό είναι και ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Το λογισμικό του Gates απέδειξε πως μπορεί να σε πάει από το σημείο Α στο σημείο Β χωρίς κανένα πρόβλημα και έκανε τους περισσότερους ανθρώπους χαρούμενους – όπως δηλαδή και ένα αυτοκίνητο οικογενειακό.
Από την άλλη ο Jobs ήταν ο ορισμός του τελειομανή που η τεχνολογία για αυτόν ήταν τα πάντα.
Η τεχνολογία έκανε τον Gates πλούσιο και το χρησιμοποίησε αυτό για να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Για τον Jobs η δημιουργία καλής τεχνολογίας ήταν αυτόματα και η δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.
Όποιος αντιληφθεί το παραπάνω θα καταλάβει και την μεγάλη διαφορά αυτών των δύο μεγάλων αντρών.
Ο Jobs ήταν ένας καλλιτέχνης που του άρεσε να σκέφτεται διαφορετικά.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσε δεν ήταν αρεστοί σε όλους. Όλοι όσο δουλέψαν μαζί του έχουν να πουν μια ιστορία έκρηξης του και δυστροπίας του για το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό βέβαια είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Jobs νοιαζότανε για ότι έκανε σε υπερθετικό βαθμό και δεν είχε θέμα να το δείξει στον καθένα πόσο μάλλον στους συνεργάτες του.
Το παράδοξο της τέχνης του Steve Jobs ήταν η διάρκεια ζωής. Μπορεί κάποιος να θαυμάσει έναν πίνακα ο οποίος είναι 100 χρόνων. Δεν μπορεί να γίνει όμως για ένα υπολογιστή ο οποίος εμφανίστηκε πριν 20 χρόνια και τα περισσότερα μέρη του δεν χρησιμοποιούνται καν πλέον.
Ο Jobs γνώριζε αυτή την ειρωνεία και την είχε αναφέρει σε μια συνέντευξη του πίσω το 1994 όταν ήταν 34 ετών.
“Όλη η δουλειά που έχω κάνει στην ζωή μου μέχρι σήμερα θα είναι κάτι παράταιρο με το που φτάσω τα 50.”
Ευτυχώς για όλους μας εδώ έκανε λάθος μιας και το τελευταίο που μπορεί να πει κάποιος για την δουλειά του στον χώρο της τεχνολογίας είναι πως αυτή έχει γίνει κάτι που το ξεχάσαμε και παράταιρο.
Μας λείπει αλλά θα τον θαυμάζουμε για πάντα!!
[ad_2]
Source link