«Σανίδα σωτηρίας» στον Θεοχαρόπουλο βρίσκει το Ποτάμι;
Κορυφώνονται οι πολιτικές ανακατατάξεις ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για τις Πρέσπες στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.
Οι «αλχημείες» του Αλέξη Τσίπρα για να του βγουν τα «κουκιά» και ο ίδιος να παραμείνει στην εξουσία για όσο το δυνατόν περισσότερο, έχουν οδηγήσει τα μικρά κόμματα σε... διάλυση, ένα από αυτά και το Ποτάμι.
Την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου και ενώ μόλις χθες η Φώφη Γεννηματά διέγραψε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, που αποφάσισε να στηρίξει τη Συμφωνία, την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι ανακοίνωσε ο Γιώργος Αμυράς.
Σε δήλωσή του, ο κ. Αμυράς τονίζει ότι αποχωρεί με «λύπη» του από την ΚΟ του Ποταμιού και ανεξαρτητοποιείται.
«Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό θέμα», αναφέρει ο Γιώργος Αμυράς και προσθέτει πως ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάστηκε, εκφράζοντας την ευχή «οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».
Τώρα το Ποτάμι μένει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς μετρά μόλις τέσσερις βουλευτές (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης και Ψαριανός), ενώ τον ίδιο δρόμο με τον κ. Αμυρά δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και ο κ. Ψαριανός, ο οποίος έχει δηλώσει κατηγορηματικά «όχι» στις Πρέσπες.
Πάντως, το κόμμα του κ. Θεοδωράκη ενδεχομένως και να βρει σανίδα σωτηρίας στον κ. Θεοχαρόπουλο, τον οποίο πληροφορίες τον θέλουν να «φλερτάρει» με το Ποτάμι.
«Υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε τον κ. Θεοχαρόπουλο τον πέμπτο βουλευτή του Ποταμιού», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Αμυρά.
Όπως ανέφερε ο κ. Ψαριανός στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν επαφές του Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχαρόπουλος Έχουμε μια καλή σχέση και με το Ποτάμι και με το Σταύρο Θεοδωράκη. Ως πρόεδρος, λειτουργώ συλλογικά».
Παράλληλα, ο κ. Θεοχαρόπουλος, τόνισε ότι η διαγραφή του σημαίνει στην ουσία τη διαγραφή της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ.
«Η Δημοκρατική Αριστερά μαζί με το ΠΑΣΟΚ είχαν συγκροτήσει την Δημοκρατική Συμπαράταξη από το 2015. Είναι στην ουσία σαν να διέγραψε το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αποφάσισε ουσιαστικά (σσ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ), λόγω της απόφασης του κόμματος να διαγράψει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Είναι κρίμα, σε ένα πολυκομματικό φορέα η επικεφαλής να διαγράφει το ένα από τα κόμματα. Είμαστε συνασπισμός κομμάτων. Συνεπώς ένας συνασπισμός δυο κόμματων στη Βουλή όπως είμαστε, η απόφασή της είναι να διαγράψει το ένα. Ξεπερνά τα όρια μια δημοκρατικής λειτουργίας».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, επεσήμανε ότι του είχε προταθεί να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, αρκεί να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «είμαι υπέρ της συμφωνίας και κατά της κυβέρνησης. Θεωρώ ότι είναι ένα συμβιβασμός. Στον πόλεμο τα παίρνεις όλα. Στο συμβιβασμό παίρνεις κάποια θετικά. Δεν βοηθάμε την κυβέρνηση, βοηθάμε τη χώρα. Είχαμε αποφασίσει και είχαμε πει ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει με τους ΑΝΈΛ στην κυβέρνηση. Δεν δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης, για να φύγει η κυβέρνηση. Αλλά από τη στιγμή που πήρε μια νέα πλειοψηφία δεν υπήρχε αυτό το θέμα... Εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα. Θεωρώ ότι η δική μας υπερψήφιση της συμφωνίας δίνει διέξοδο σε αυτούς που θεωρούν τη συμφωνία καλή και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι όλοι όσοι ψηφίζουν τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ».