Επιμένει η Χρυσοβελώνη ότι δεν τη διέγραψε ο Καμμένος
Συνεχίζεται το πινγκ πονγκ δηλώσεων της Μαρίνας Χρυσοβελώνη με τους ΑΝΕΛ σχετικά με τη διαγραφή της. Επιμένει η πρώην βουλευτής του κόμματος του Πάνου Καμμένου ότι δεν διαγράφηκε, αλλά παραιτήθηκε, παρά τους ισχυρισμούς Τοσουνίδη.
«Δεν υπήρξε καμιά απολύτως διαγραφή», τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας, σε συνέντευξή της στο «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Αν όντως είχε υπάρξει διαγραφή πριν από την παραίτησή μου, όπως αναφέρει ο κ. Τοσουνίδης (εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ), θα είχε ανακοινωθεί. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εγώ ζητάω από τον κ. Τοσουνίδη να μου δώσει εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι με κάλεσαν στα αρμόδια όργανα του κόμματος να διατυπώσω τις απόψεις μου και στη συνέχεια αποφασίστηκε η διαγραφή μου. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Τη διαγραφή δεν την αποφασίζει ο πρόεδρος. Υπάρχει διαδικασία που τηρείται όχι μόνο στα κόμματα, αλλά και σε συλλόγους και σωματεία, σε οποιοδήποτε όργανο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσοβελώνη.
Εξέφρασε τη λύπη της για το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από την πλευρά των ΑΝΕΛ και το οποίο, όπως σημείωσε, «δυστυχώς αποδεικνύει ακριβώς τη βασιμότητα όσων αναφέρω στη δική μου δήλωση παραίτησης για κακές συμπεριφορές» και σημείωσε: «για την απάντηση την οποία έδωσε ο κ. Τοσουνίδης στη δήλωση παραίτησης την οποία έκανα, υπάρχει ένα δελτίο Τύπου με ημερομηνία 17/1. Έκανα μια δεύτερη απάντηση, διευκρινιστική, και στη συνέχεια εκδίδεται το ίδιο δελτίο Τύπου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με ημερομηνία 16/1».
Η κ. Χρυσοβελώνη συνέστησε στην άλλη πλευρά ψυχραιμία, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Πολλές φορές στην πολιτική τυχαίνει οι δρόμοι να χωρίσουν επειδή διαφωνούμε ως προς την πολιτική που ακολουθείται, όπως εν προκειμένω διαφώνησα πολύ καλά και ξεκάθαρα στη δήλωση παραίτησης και για την πολιτική και για τις αποφάσεις του προέδρου και για τις θέσεις του όσον αφορά την επιβεβλημένη συνέχιση του κυβερνητικού έργου όσο και για τις ατομικές του συμπεριφορές και προς τους συναδέλφους και προς εμένα».
Τόνισε ότι η ίδια κρατάει τα πολύ καλά που έζησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κόμμα για το οποίο, όπως είπε, έδωσε αγώνες και σε δύσκολες στιγμές, ευχαρίστησε τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τις ευκαιρίες που τις έδωσε και για τις θέσεις, τις οποίες την πρότεινε και σημείωσε πως «από εκεί και πέρα συνεχίζουμε να πορευόμαστε, δεν χρειάζεται όμως να υπάρχει τέτοια ένταση».
Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Χρυσοβελώνη υπογράμμισε: «Εγώ έλεγα από την αρχή και συνεχίζω να το λέω και τώρα πως τα βήματα που έχουν γίνει κι αυτά που κατακτήθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης στο κομμάτι της Συμφωνίας των Πρεσπών κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι θετικά, ότι είναι βήματα προόδου. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν από κάποια χρόνια, ούτε καν όταν υπογράφηκε η Συμφωνία στις Πρέσπες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών. Έχουν κατακτηθεί και άλλα πράγματα και σας παραπέμπω και στην τελευταία ρηματική διακοίνωση που εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών, την οποία και ανέγνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, όπου διευκρινίζεται ότι μιλούμε μόνο για ιθαγένεια και δεν υπάρχει καμιά σύνδεση με εθνότητα, όπως επίσης και γίνεται ρητή διευκρίνιση για το θέμα της γλώσσας. Από εκεί και πέρα περιμένω να δω και να μπορέσω να διαβάσω το σύνολο του κειμένου της Συμφωνίας για να μπορέσω να έχω μια πλήρη σφαιρική άποψη».
Ειδικότερα, για τη ρηματική διακοίνωση, η υφυπουργός Εσωτερικών είπε πως «είναι μια πολύ καλή διευκρίνιση, η οποία και βεβαίως καταρρίπτει το σύνολο των επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης, η οποία «και αυτή τη σαφέστατη ρηματική διακοίνωση προσπαθεί να τη διαστρεβλώσει και να δώσει άλλο νόημα και άλλο περιεχόμενο».
Υπογράμμισε δε ότι «όλοι πρέπει να αποφασίσουν με βάση και γνώμονα το εθνικό συμφέρον της χώρας, το οποίο καθορίζεται από τα δεδομένα που επικρατούν σε μια χώρα τη στιγμή κατά την οποία καλούνται οι πολιτικοί να πάρουν μια απόφαση αλλά και με βάση το τι επικρατεί στο διεθνές στερέωμα».