«Ανοιχτός» - ακόμα - ο χρόνος συνάντησης Τσίπρα-Καμμένου
Με το «βλέμμα» στο επικείμενο τετ-α-τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο η εγχώρια πολιτική σκηνή ετοιμάζεται για «θρυαλλίδα» εξελίξεων, ακόμη και πριν την άφιξη της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, τη στιγμή που στην ΠΓΔΜ ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη η συζήτηση επί των συνταγματικών αλλαγών.
Προς το παρόν το «καυτό» ραντεβού των δύο συγκυβερνητών δεν έχει ακόμη «κλειδώσει», ωστόσο πολιτικοί παράγοντες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να γίνει πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.
Η σύγχυση γύρω από το χρόνο συνάντησης κορυφής έχει ενταθεί από χθες. Διαρροές από το περιβάλλον του κ. Καμμένου διαψεύδουν τα περί συζήτησης πριν την αυριανή συνεδρίαση του κόμματος, τονίζοντας πως ο ΥΠΕΘΑ εξάλλου απουσιάζει εκτός Ελλάδας κι υπονοώντας πως ο ίδιος αρνήθηκε να δει τον πρωθυπουργό τις προηγούμενες ημέρες.
«Ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Από προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εμφανή ανησυχία, γιατί οι πρωτοβουλίες Καμμένου επανακαθορίζουν τους χρόνους και οδηγούν σε αναζήτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ για συζήτηση από κοντά», δήλωσαν σχετικά οι ίδιες πηγές.
Από την Κουμουνδούρου διαμηνύουν πως ο κ. Καμμένος θα βρίσκεται εκτός Αθηνών έως και την Τρίτη, επισημαίνοντας πως όλα είναι «ανοιχτά».
Αυτό που δείχνει σίγουρο πια, είναι ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα «διακόψουν» τον πολιτικό «γάμο» τους. Αν αυτό το «διαζύγιο» θα συνοδευτεί από εκατέρωθεν ηχηρές «βολές», μένει να φανεί στην πορεία. Το ίδιο και πόσοι βουλευτές του κ. Καμμένου θα τον ακολουθήσουν προς την πόρτα... ή θα σηκώσουν «αντάρτικο». Ήδη ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει κλείσει το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που άλλωστε οδήγησε σε κυβερνητική αναταραχή και σε επίσπευση των εξελίξεων.
Την ίδια ώρα, η κυρία Χρυσοβελώνη δηλώνει πως δεν βλέπει λόγο να αφήσει την καρέκλα της. Η «Βαβέλ» στους ΑΝΕΛ φαίνεται πως θα έχει πολιτικό κόστος για τον κ. Καμμένο, ο οποίος βλέπει ως μονόδρομο την ηρωική - επικοινωνιακά - έξοδο από την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος θα ήθελε το ραντεβού με τον κ. Τσίπρα να δει το φως της δημοσιότητας, ενώ το Μαξίμου δεν θα πετούσε και τη σκούφια του.
Πάντως, από την πλευρά του, το Μαξίμου ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, πετώντας το γάντι στη ΝΔ για την πρόταση κατάθεσης μομφής. Παράλληλα δε, στην Ηρώδου Αττικού εκτιμούν πως η πλειοψηφία των 151 είναι εφικτή για κάθε ψηφοφορία.