ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στο Δημόσιο στις 14 Νοεμβρίου
Την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου του 2018, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που συνεδρίασε, κατά τη διάρκεια των εργασιών της ετήσιας πανελλήνιας συνδιάσκεψης της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιήθηκε, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, στα Γιάννενα, με τη συμμετοχή 250 περίπου συνέδρων από ολόκληρη τη χώρα.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, αναφέρει τις διεκδικήσεις, οι οποίες συνοψίζονται, ως εξής:
«Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών–αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (παιδεία, υγεία, αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά ταμεία, κοινωνικές υπηρεσίες, κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.
Επέκταση του θεσμού των βαρέων–ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας–αποχής.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για υγεία, παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
Κατάργηση της διάταξης για το 50% 1 για τη λήψη απόφασης για απεργία.
Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων».