Επικοινωνιακό «κρεσέντο» για εργασιακά και επενδύσεις
Φέρνει, λοιπόν, στη Βουλή νομοσχέδιο για την προστασία από την αδήλωτη εργασία, ενώ γνωρίζει πως με τα πρωτοβρόχια το χαρτοφυλάκιο της κυρίας Αχτσιόγλου θα δυναμιτίσει αφενός τις διαβουλεύσεις στα Hilton Groups και αφετέρου τις εντάσεις στην εγχώρια πολιτική σκηνή, μεταξύ άλλων και στην Κουμουνδούρου.
Ο πρωθυπουργός από τις εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επενδύσεις, τις οποίες έχει συμπεριλάβει στα τελευταία «αφηγήματά» του, περιμένοντας εναγωνίως την επίσκεψη του Εμμανουέλ Μακρόν και τους επιχειρηματίες που θα τον συνοδεύουν, ποντάροντας στη γαλλική «συμμαχία» και «συνεργασία» σε σημαντικούς τομείς, έτσι ώστε να σώσει ό,τι σώζεται.
Όλο αυτό το επικοινωνιακό «ντελίριο», δε, βασίστηκε στο success story της μείωσης της ανεργίας, υπό την «υπόσχεση» πως θα σημειωθεί περαιτέρω μείωση τα επόμενα 2,5 χρόνια.
Αφού, λοιπόν, στη ΔΕΘ δεν υπάρχουν περιθώρια για μποναμάδες, η κυβέρνηση καταθέτει ένα «επικοινωνιακού τύπου» νομοσχέδιο για την εργασία, το οποίο ο κ. Τσίπρας παρουσιάζει, ως το εισιτήριο για τη «δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων», την ώρα που η πλειονότητα των εργαζομένων λαμβάνει ψίχουλα αντί για μισθούς και τα «μυαλά» φεύγουν από την Ελλάδα, αναζητώντας ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.
«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι», είπε ο πρωθυπουργός.
Εργαζόμαστε για μία αναπτυξιακή πορεία που θα στηρίζεται σε καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία, τεχνολογία και την προστασία της εργασίας» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται «ένα παραγωγικό μοντέλο στο επίκεντρο του οποίου θα είναι οι ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις κι όχι οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες», πρόσθεσε.
Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, «το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».
Αναφορά έκανε και στην εταιρεία Παπαστράτος, που όπως είπε, συμβάλλει στην προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου στα καπνικά, θυμίζοντας την παροχή προς το Δημόσιο σκάνερ για τον εντοπισμό λαθρεμπόρων.
«Για να γυρίσουμε σελίδα, πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας», δήλωσε. «Η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει από τη μια ημέρα στην άλλη. Η προοπτική όμως ανοίγεται μπροστά μας. Απαιτείται σκληρή δουλειά, περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια, αλλά κυρίως η πίστη», σημείωσε.
Τόνισε δε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα λειτουργήσει η Αναπτυξιακή Τράπεζα, ενώ το 2017 η χώρα θα καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2% του ΑΕΠ.
Όπως είπε, ανοίγεται μια νέα προοπτική για τις δυνάμεις της εργασίας. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη, ώστε οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται να είναι αξιοπρεπείς.