Καμμένος: Όταν κάποιος βάζει μια σημαία, πρέπει να μπορεί να στην υπερασπιστεί ακόμη και με το αίμα του
«Εκεί όπου έπρεπε να έχουν μπει τις υπερασπίζονται οι ένοπλες δυνάμεις», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Σχετικά με την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, ο μικρός κυβερνητικός εταίρος είπε ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών, προσθέτοντας ότι «η συνθήκη της Λωζάνης είναι δεσμευτική για εμάς και το ΝΑΤΟ και την Τουρκία».
Όσον αφορά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος κινήθηκε στην ίδια «ρητορική» περί «ομηρείας», δηλώνοντας: «Είναι θέμα που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, γιατί τους ανέφερα εγώ, ως ομήρους. Μακάρι να είχα διαψευστεί, αλλά η Τουρκία είναι μια χώρα, που δεν έχει ομήρους τους δύο Έλληνες, χωρίς να τους απευθύνει κατηγορίες, έχει Αμερικανό πολίτη που είναι σε φυλακή με διάταγμα του Ερντογάν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
«Αυτά τα δύο στελέχη, την ώρα του καθήκοντος έκαναν περιπολία στα ελληνικά σύνορα και τα ευρωπαϊκά για το φαινόμενο της παράνομης εισόδου στη χώρα. Διακινητές έψαχναν να βρουν. Τα στελέχη αυτά είναι και στελέχη του ΝΑΤΟ. Κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιήσει η εικόνα του ΓΓ του οργανισμού να ακούει στοϊκά τον Τούρκο αξιωματικό. Δεν είναι διμερές θέμα, είναι θέμα διεθνές είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημείωσε ο ίδιος.
Προαναγγέλλοντας πως θα απόσχει από το δημόσιο λόγο το επόμενο χρονικό διάστημα, ο υπουργός ανέφερε πως «με κατηγορούν ότι κρύβομαι. Δεν κρύβομαι, απλά θα μιλούν αυτοί που πρέπει». Όπως τόνισε, το επόμενο διάστημα "δεν θα δίνω συνεντεύξεις. Αφήνω τον λόγο σε αυτούς που πρέπει να τον έχουν».
Την ίδια στιγμή ο κ. Καμμένος αναγκάστηκε να αποσύρει πολυσέλιδη τροπολογία που έφερε χθες το βράδυ σε κύρωση διεθνούς σύμβασης, για την αλλαγή τρόπου υπολογισμού των μερισμάτων, που εισπράττουν οι στρατιωτικοί μετά την κατακραυγή της αντιπολίτευσης.
Από την πλευρά της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Δένδιας τόνισε πως «η κυβέρνηση προσαυξάνει την αυθαιρεσία. Δε γίνεται να φέρνετε τροπολογίες στις διεθνείς συνθήκες. Το Προεδρείο πρέπει να προστατεύσει την Βουλή. Εδώ είχαμε παλαιότερα σε διεθνή σύμβαση για την γεωργία διάταξη για την ΕΡΤ».