kiriakos-kammenos

Κυριάκος για Καμμένο: «Είναι ανίκανος κι επικίνδυνος»!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 03/04/18, 10:27
Σε μία εφ'όλης της ύλης παρέμβαση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς ως προς τα ανοιχτά, «καυτά» ζητήματα προχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, σκληραίνοντας τη γαλάζια «γραμμή» κατά του Πάνου Καμμένου, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ανίκανο κι επικίνδυνο».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά: «δεν θα είχα ποτέ υπουργό Άμυνας τον Πάνο Καμμένο, είναι ανίκανος και είναι επικίνδυνος», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του μικρού κυβερνητικού εταίρου ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι «τρελός» κι ότι με «εντολή του μπορεί να κρατήσει μέχρι και 15 χρόνια η ιστορία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

«Δεν ελέγχει αυτά που λέει, ρίχνει αχρείαστα λάδι στη φωτιά. Έχω στηλιτεύσει πολλές φορές και το στιλ του, με τις γραφικότητες και τις στολές παραλλαγής. Ο κ. Καμμένος δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα με τη συμπεριφορά του και ο κ. Τσίπρας είναι προφανώς δεμένος χειροπόδαρα και δεν μπορεί να κάνει κάτι.», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την υπόθεση της προφυλάκισης των δύο αξιωματικών στην Ανδριανούπολη, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως ο ίδιος δεν θα είχε «υποτιμήσει το περιστατικό και θα είχε κινητοποιήσει όλες τις διεθνείς συμμαχίες». «Ο κ. Τσίπρας ό,τι έκανε το έκανε με μεγάλη καθυστέρηση. Θα ήθελα να αναλογιστείτε πως αισθάνονται οι γονείς όταν λέει ότι οι δύο αξιωματικοί μπορεί να μείνουν στην φυλακή και 15 χρόνια», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το κόμμα του έχει «αναδείξει τα θέματα ασφάλειας εδώ και καιρό», για να προσθέσει ότι «από τη Σαλαμίνα ως την Κηφισιά και από την Κρήτη ως τα βόρεια σύνορα υπάρχει ανασφάλεια.

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας και η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Αυτό είναι σαφές. Και δια του αρμόδιου υπουργού έχει μια χαλαρή αντίληψη σε ζητήματα αστυνόμευσης», ανέφερε.

Ακόμα, τόνισε ότι «υπάρχει απόλυτη ανοχή για το τι συμβαίνει στον Κορυδαλλό και άλλες φυλακές.

«Με τους ίδιους πόρους και με αναδιάταξη των δυνάμεων της αστυνομίας είναι βέβαιο ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα προέτρεπα τους πολίτες όταν είναι αντιμέτωποι με επικίνδυνους ποινικούς να αισθάνονται ότι μπορούν να διαχειριστούν οι ίδιοι την κατάσταση, συμπλήρωσε σχολιάζοντας τα τελευταία περιστατικά βίας από διαρρήκτες» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Βλέπουμε»... για Σκοπιανό

Σε μία εφ'ολης της ύλης συνέντευξη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν έχει προεξοφλήσει τη στάση του όσον αφορά το «μέτωπο» του Σκοπιανού.

Επεσήμανε, πάντως, πως «είναι δύσκολη η οποιαδήποτε συμφωνία σε αυτή τη συγκυρία».

«Δεν έχω προεξοφλήσει τη στάση μου στο Σκοπιανό. Επιφυλασσόμαστε να δούμε τι θα φέρει η κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Νίκο Αναστασιάδη

Σχετικά με το ζήτημα της Κυπριακής ΑΟΖ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

«Ο ορυκτός πλούτος της Κύπρου ανήκει σε όλους τους Κύπριους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του Νίκου Αναστασιάδη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Περισσεύει η αλαζονεία» το σχόλιο για την ΕΥΑΘ

Αναφορικά με τη διακοπή νερού στην πόλη, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε όλο νόημα ότι «περισσεύει η αλαζονεία», καθώς κανείς δεν παραιτήθηκε.

«Πρέπει να υποστηρίξουμε με τον καλύτερο τρόπο τις δημόσιες υποδομές και γι’ αυτό σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής ταυτόχρονα με τη δημιουργία μιας ισχυρής δημόσιας αρχής εποπτείας».

Απαντώντας στο ενδεχόμενο απολύσεων, ο ίδιος επικαλέστηκε το παράδειγμα του ΟΤΕ, όπου δεν έγιναν, παρά μόνο προγράμματα εθελούσιας εξόδου. «Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή σίγουρα δεν θα συνδυάζεται με κομματικές προσλήψεις», είπε.

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις σε γενικό επίπεδο, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «τα μισά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάθετα αντίθετα με την αξιοποίηση του Ελληνικού. Η κυβέρνηση υπηρετεί μια πολιτική, που ουσιαστικά την υπονομεύει. Εμείς έχουμε σχέδιο για απλοποίηση των αδειοδοτήσεων, που προβλέπει, όταν παραβιάζονται συγκεκριμένες ημερομηνίες να δίνεται δικαίωμα σε υφυπουργούς και υπουργούς».

Προαπαιτούμενο η «φορολογική συμμόρφωση»

Κάνοντας λόγο για μείωση των φόρων, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως προαπαιτούμενο τη «φορολογική συμμόρφωση» των επιχειρηματιών.

«Υπάρχουν περιθώρια εξοικονόμησης, περίπου 1 δισ. ευρώ, μέσα από τον εξορθολογισμό του Δημοσίου, ενώ μια φιλοαναπτυξιακή πολιτική θα φέρει περισσότερα έσοδα. Χρειάζεται όμως και φορολογική συμμόρφωση και αυτό λέω στον επιχειρηματικό τομέα: θα κάνω καλύτερη τη ζωή σας αλλά ζητώ απόλυτη συμμόρφωση, είναι το μήνυμα, μια συμφωνία αλήθειας που προτείνω», δήλωσε.

Όπως είπε ο ίδιος, «σήμερα είμαστε μπροστά σε ένα κρεσέντο αναγκαστικών μέτρων. Ας κυνηγήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Θέλουν clean exit, ας «ξεψηφίσουν» τα μέτρα

Ασκώντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα για το αφήγημα της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «οι Ευρωπαίοι λένε ότι καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση ψήφισε ήδη μέτρα για το 2019 και το 2020. Αν εννοούν τα περί καθαρής εξόδου να έρθουν στη Βουλή να τα ΄ξεψηφίσουν΄. Έχουν όλα τα μέτρα του μνημονίου, αλλά όχι δάνειο».

Και συνέχισε: «Το ερώτημα είναι, ποιον εμπιστεύονται πιο πολύ οι πολίτες για να φέρει επενδύσεις και να προχωρήσει ένα εμπροσθοβαρές πακέτο μεταρρυθμίσεων. Πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε τα πλεονάσματα, αλλά όχι αμέσως, πρέπει πρώτα να χτίσουμε εμπιστοσύνη».

«Εγώ δεν λέω ότι θα ‘σκίσω’ τις δεσμεύσεις που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, θα επιχειρήσω να το συζητήσω με τους εταίρους όχι αμέσως αλλά αφού έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη», είπε.

Δημόσιο: «Ναι» σε «λιτό» σχήμα

«Ανοίγοντας» το κεφάλαιο «Δημόσιο», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ένα «λιτό σχήμα», αντικρούοντας τα περί απολύσεων.

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα απολύσεων. Υπάρχει ζήτημα σταδιακής μείωσης με λιγότερες προσλήψεις έναντι των αποχωρήσεων και περιορισμό των συμβασιούχων. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός του Δημοσίου για να μειωθεί η γραφειοκρατία. Θέλουμε λιτό σχήμα με λιγότερους γενικούς γραμματείς», σημείωσε ο ίδιος.

«Δεν συμβιβάζομαι στο μικρό», η απάντηση στη Φώφη

Αναφερόμενος στο «καυτό» ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, που έβαλε ψηλά στην ατζέντα η Φώφη Γεννηματά και χρησιμοποίησε επικοινωνιακά ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Το 2016 πήγα στον Αλέξη Τσίπρα και πρότεινα να δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα άρθρα που προτείνει η ΝΔ για αναθεώρηση και η ΝΔ τα άρθρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε στις επόμενες εκλογές να κρίνουν οι πολίτες. Η πρόταση ισχύει στο ακέραιο. Δεν έχει απαντήσει. Θέλουμε μεγάλη συνταγματική αναθεώρηση, γιατί αυτό χρειάζεται η χώρα».

Και συμπλήρωσε: «Στο ερώτημα αν μια μικρή αναθεώρηση είναι καλύτερη απάντησε ότι αν γίνει θα μπλοκάρει για μια πενταετία η μεγάλη αναθεώρηση που ζητούμε. Με ενδιαφέρει το μεγάλο και δεν θέλω να συμβιβαστώ στο μικρό».

Novartis: Να μιλήσουν οι μάρτυρες

Σε ό,τι αφορά την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, η οποία κι αναδείχτηκε σε κυβερνητικό φιάσκο, καθώς η δικογραφία πήρε την «όπισθεν» για τη Δικαιοσύνη, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την άποψή του περί «σκευωρίας» και το αίτημά του για κατάθεση των μαρτύρων.

«Η υπόθεση είναι και σκάνδαλο και σκευωρία. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει πολιτική χροιά, θα πρέπει να ερευνηθεί. Αφού έγινε Προκαταρκτική Επιτροπή πρέπει να έρθουν οι μάρτυρες «προστατευμένα» να πουν τι γνωρίζουν», είπε.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, ο ίδιος απάντησε ότι υπάρχουν πάντα, «αλλά αποδίδονται στη Βουλή. Έπρεπε να έχει γίνει Εξεταστική Επιτροπή για να τις εξετάσει».

Χαρακτηριστικό της σκευωρίας κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι η υπόθεση ήρθε στη Βουλή και εν συνεχεία επιστρέφει τον φάκελο στη δικαιοσύνη χωρίς να την εξετάσει ουσιαστικά.

«Συμβουλεύομαι τους πρώην πρωθυπουργούς»

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της στάσης του να μην ζητήσει την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ και τόνισε ότι συμβουλεύεται τους δύο πρώην πρωθυπουργούς (Σαμαρά, Καραμανλή), ενώ οι σχέσεις τους είναι εξαιρετικές.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσχώρησης Βενιζέλου-Λοβέρδου στη ΝΔ και περίληψής τους στα ψηφοδέλτια, ο ίδιος απάντησε μονολεκτικά «όχι». Όπως είπε, ανανέωση θα γίνει μέσα από τα μητρώα στελεχών.

Συναίνεση και σε ενδεχόμενο αυτοδυναμίας

Τέλος, αναφορικά με τις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «σε ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας της ΝΔ, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο τόπος δεν θα μείνει ακυβέρνητος».

«Μετά τις εκλογές ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει, ώστε να εξασφαλίζεται κυβερνησιμότητα. Θα επιδιώξω συναίνεση και σε ενδεχόμενο αυτοδυναμίας».

Αν σου άρεσε κάνε