«Δυσάρεστες» οι παραιτήσεις Παπαδημητρίου - Αντωνοπούλου, σύμφωνα με τον Κοντονή
Για το θέμα των παραιτήσεων των Δημήτρη Παπαδημητρίου - Ράνιας Αντωνοπούλου αναφέρθηκε ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας την Τρίτη στο ρ/σ. Real.
«Το νόμιμο και το ηθικό πρέπει να ταυτίζονται. Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος οικοδομείται και ενισχύεται μέσω δυσάρεστων αποφάσεων. Από αυτή την υπόθεση πρέπει να κρατήσουμε την άμεση αντίδραση του Πρωθυπουργού σε κάτι που ο ίδιος διαπίστωσε ότι δεν λειτούργησε καλά και τα μέτρα που άμεσα έλαβε η Κυβέρνηση», ειπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, ο Υπουργός έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες κσι σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο.
«Οι πολιτικές ευθύνες είναι καταφανείς. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος από εκείνους που διοίκησαν το Υπουργείο Υγείας τα προηγούμενα χρόνια, να διαφύγει των πολιτικών ευθυνών. Βεβαίως μπορεί οι ίδιοι να ισχυριστούν ότι δεν πήραν χρήματα, όμως ο τρόπος με τον οποίο γινόταν η τιμολόγηση των φαρμάκων είναι ένα πολιτικό πρόβλημα που τελικά οδήγησε σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο το οποίο πληρώνει ο ελληνικός λαός με φόρο αίματος για ένα αγαθό απολύτως πρώτης ανάγκης, όπως το φάρμακο», ειπε π κ. Κοντονης, ο οποιος αναφέρθηκε και στο ποινικό σκελος της υποθεσης.
«Προχθές ανακαλύφθηκαν, απ' ό,τι διάβασα στις εφημερίδες περίπου 300 ονόματα γιατρών που συμμετείχαν σε αυτό το πάρτι ακραίας συνταγογράφησης και οι οποίοι χρηματίζονταν με απευθείας κατάθεση στους λογαριασμούς τους. Στην εξέλιξη της έρευνας μπορεί να προκύψουν και άλλα στοιχεία», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ σε σχέση με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ως προς τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπογράμμισε:
«Στη δικογραφία αναφερόταν το όνομα του κυρίου Κουρουμπλή εξαιτίας μιας αναφοράς που είχε καταθέσει ο κ. Λοβέρδος και η κ. Χριστοφιλοπούλου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν υπήρχε στη δικογραφία κάτι άλλο σε βάρος του κ. Κουρουμπλή, δεν υπήρχε για παράδειγμα κάποια κατάθεση μάρτυρα που να τον εμπλέκει σε κάτι. Το κρίσιμο, όμως είναι το εξής: Για να στηθεί κάλπη χρειάζονται οι υπογραφές 30 βουλευτών που θα ζητούν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για οποιονδήποτε. Η Κυβέρνηση δεν προχώρησε καθώς δεν υπήρχε κάποια μαρτυρία. Γιατί δεν το ζήτησε η Νέα Δημοκρατία και μιλά εκ των υστέρων για συγκάλυψη από πλευράς της Κυβέρνησης; Δεν το έκανε -και σωστά- γιατί ούτε η ίδια έβλεπε στοιχεία σε βάρος του κ. Κουρουμπλή».