Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου: «Δωράκι» α λα Αντωνοπούλου και για άλλους «3»
Ειδικότερα, πρόκειται για τους Δημήτρη Μάρδα, Κωνσταντίνο Φωτάκη και Παναγιώτη Σγουρίδη.
Ο κ. Μάρδας ως εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Αύγουστο 2015 στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δηλαδή, έκανε αίτηση και το έλαβε στις 25 Απριλίου 2016 και έτσι 8 μήνες αργότερα εγκρίθηκε η δαπάνη για την επιδότηση ενοικίου.
Παράλληλα, και για τον Κωνσταντίνο Φωτάκη ως εξωκοινοβουλευτικό Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας από 27 Ιανουαρίου 2015 – 20 Αυγούστου 2015, ήτοι την πρώτη περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υπήρξε πίστωση 5.000 ευρώ για δαπάνη διαμονής. Σημειώνεται πως ο κ. Φωτάκης είναι και νυν αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας.
O κ. Φωτάκης σε επικοινωνία του με τον ΣΚΑΪ αρνήθηκε ότι έλαβε το επίδομα ενοικίου, αφού όπως είπε, έγινε αίτηση, αλλά δεν έλαβε ποτέ τα χρήματα, αφού όπως είπε διαμένει στο σπίτι του γιού του στην Αθήνα και ως εκ τούτου ουδέποτε έλαβε χρήματα από το κράτος για τη διαμονή του στην Αθήνα.
Στο ίδιο πλαίσιο και ο Παναγιώτης Σγουρίδης (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ), εξωκοινοβουλευτικός Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τις 26 Ιανουαρίου 2015 – 17 Ιουλίου 2015, δηλαδή και εκείνος την πρώτη περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επίσης.
Ο κ. Σγουρίδης, δήλωσε ότι το επίδομα που λαμβάνει ανέρχεται στο ύψος των 50 ευρώ το μήνα και συνολικά έχει λάβει 350 ευρώ από τα 7.000 ευρώ που έχουν πιστωθεί στο όνομά του. Όπως είπε, έκανε αίτηση για την χορήγηση επιδότησης και έλαβε 50 ευρώ επί 7 μήνες.
Σημειώνεται, πως με τη διάταξη του 2015 (για την οποία λέγεται ότι πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε μάλιστα ο Δημήτρης Μάρδας), που συμπεριλαμβανόταν στο τρίτο Μνημόνιο το οποίο ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, επεκτάθηκε παλαιότερη απόφαση που αφορούσε βουλευτές επαρχίας και δόθηκε η δυνατότητα σε όσους δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου με πλαφόν τα 1.000 ευρώ (ήδη κάνουν χρήση περίπου 110), ενώ δεν ετέθησαν εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγησή του, με αποτέλεσμα να το λαμβάνουν και βουλευτές με μεγάλη ακίνητη περιουσία ή υψηλές καταθέσεις.