mitsotakis-nomos-paraskevopoulou-tropologia

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια το 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 04/12/17, 21:30
Τη θέση οτι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια τον επόμενο χρόνο επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ομιλία του στο 28ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως αν και η κυβερνηση με περισσή ελαφρότητα, ευαγγελίζεται μια δήθεν «καθαρή έξοδο» από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, αυτή δεν υπάρχει.

«Αντίθετα, βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Διότι γνωρίζουμε πολύ καλά τα επιπλέον μέτρα που πρόκειται να επιβληθούν από το 2019. Μέτρα μείωσης συντάξεων και μείωσης του αφορολογήτου ορίου που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφοντας το de facto 4ο Μνημόνιο, με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2023 και διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας:

«Καθαρή έξοδος λοιπόν δεν υπάρχει με κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτό που χρειάζεται είναι η πραγματική έξοδος από τη κρίση μέσα από ένα μεταρρυθμιστικό ηλεκτροσόκ. Και αν αυτή η λέξη τρομάζει κάποιους τους λέω ότι το μεγαλύτερο ρίσκο σήμερα είναι το ρίσκο της αδράνειας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πολιτική του υπερπλεονάσματος έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί βλάβη στην πραγματική οικονομία. Διότι μειώνει τη δυνατότητα ανάπτυξής της. Κλαδεύει το δέντρο πολύ πριν αυτό είναι σε θέση να δώσει καρπούς. Και όλα αυτά γίνονται για να ικανοποιηθούν ιδεοληψίες και να στηθούν ψεύτικες επικοινωνιακές φιέστες. Δήθεν παίρνουμε από την μεσαία τάξη για να στηρίξουμε με επιδόματα τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα. Αυτή η πολιτική, κυρίες και κύριοι, αποτελεί προβληματική συνταγή για τη χώρα.

Όπως κάθε πολιτική που εμπνέεται από λαϊκισμό και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Και βέβαια βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας που θα έπρεπε να αποτελεί και τον εθνικό μας στόχο: την αποκλιμάκωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Επομένως, για να επαληθευτεί η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ετήσια αύξηση 1,6%, το τέταρτο τρίμηνο θα πρέπει να καταγραφεί αύξηση του Α.Ε.Π. κατά 3%, γεγονός που καθιστά την κυβερνητική πρόβλεψη τουλάχιστον υπεραισιόδοξη».

Αν σου άρεσε κάνε