filis-syriza-saoudiki-arabia

Συντροφικά «βέλη» Φίλη για υπερπλεονάσματα και ΔΕΗ: Η «μπηχτή» για Τσακαλώτο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 04/12/17, 13:50
Εσωτερική… «αντιπολίτευση» επιχειρείται από την Κουμουνδούρου, μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα στην εγχώρια πολιτική σκηνή, με «φόντο» τους επεισοδιακούς πλειστηριασμούς, την «καυτή» υπόθεση της συμφωνίας πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και την πολιτική υπερφορολόγησης της κυβέρνησης, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς σε κάθε μεγάλη κρίση μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εναντιώνεται του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από την ομάδα των «53», που έτσι κι αλλιώς μας θυμίζει το παλιό υπό πολλές συνιστώσες κόμμα, αυτό που αλλάζει κάθε φορά είναι ο «λαγός» που λαμβάνει αποστάσεις.

Έχοντας ήδη θέσει ζήτημα... ηθικής τόσο για την επίμαχη συμφωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας με το Ριάντ όσο και για το «σαφάρι» πλειστηριασμών, ο Νίκος Φίλης φέρεται να συντάσσεται με τους «συντρόφους», που ζητούν ανασχηματισμό.

Ασκώντας κριτική στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την οικονομική πολιτική των υπερπλεονασμάτων, ο κ. Φίλης τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του:

«Ο άνθρωπος, όλες τις μνημονικές υποχρεώσεις τις έχει τακτοποιήσει στην ώρα τους. Υπάρχει θέμα αλλαγών στην πολιτική μας όταν λέμε βγαίνουμε στις αγορές αυτό πρέπει να έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και όχι μόνο μέτρα. Να έχει το θετικό μήνυμα ότι βγαίνουμε στις αγορές και όχι μόνο επιβάρυνση».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, μάλιστα, ζήτησε κι… ενημέρωση για τη συμφωνία του Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής της τρόικας όσον αφορά την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

«Η συμφωνία για την ΔΕΗ επιβάλλεται δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση και η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν την συμφωνία. Δύο θέματα είναι κυρίαρχα, οι επιπτώσεις στην πορεία πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στα τιμολόγια της. Θέλω να έχω μια ενημέρωση στο θέμα της ΔΕΗ θέλω να είμαι επιφυλακτικός γιατί δεν είναι στενά πολιτικό άπτεται πολλών παραγόντων», είπε ο ίδιος.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, οι δηλώσεις του κινήθηκαν στη γνωστή «γραμμή» του κάτι παραπάνω από «μία συμφωνία κυρίων».

Ο ίδιος ζήτησε «παράταση του καθεστώτος προστασίας και μετά την 31.12.2017 για ποσά μέχρι 140.000».

«Δυνατότητα στον δανειολήπτη την ώρα του πλειστηριασμού να μπορεί να πάρει το σπίτι του με το τελευταίο τίμημα.

Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει νόμο για την προστασίας της Α' κατοικίας».

Αν σου άρεσε κάνε