Εμβολιασμοί: Με το βλέμμα στα ποσοστά κυβέρνηση και επιστήμονες
Με το βλέμμα στραμμένο στους αριθμούς που δείχνουν τα ποσοστά των πολιτών, που έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου, βρίσκονται πλέον κυβέρνηση και επιστήμονες, αναμένοντας να δουν, εάν το bonus των 150 ευρώ για τους νέους και τα προνόμια για τους εμβολιασμένους, θα έχουν επίδραση.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα ποσοστά των νέων που έκλεισαν ραντεβού αμέσως μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για το voucher των 150 ευρώ, υπερδιπλασιάστηκαν, καθώς 18.000 πολίτες έσπευσαν χθες να δηλώσουν συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι μετά και τα προνόμια που ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί κ.κ. Γεραπετρίτης και Γεωργιάδης, τα ποσοστά θα ανέβουν και στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Ο υπουργός Υγείας μιλώντας χθες στην Βουλή, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για επικίνδυνα μικροπολιτικά παιχνίδια με το κρίσιμο θέμα των εμβολιασμών. Υπερασπίστηκε την πολιτική της κινητοδότησης για την επιτάχυνση των εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας ότι τα ραντεβού των νέων διπλασιάστηκαν μετά την ανακοίνωση για χορήγηση της προπληρωμένης κάρτας με το ποσό των 150 ευρώ. «Η αντιπολίτευση θεωρεί το συγκεκριμένο μέτρο δωροδοκία. Σοβαρά; Είναι δωροδοκία και στις ΗΠΑ, Ισραήλ Γαλλία που κάνουν το ίδιο; Στο τέλος-τέλος ας κρίνουν το μέτρο οι ίδιοι οι νέοι. Εσείς θέλετε να τους καπελώσετε. Όμως οι νέοι πριν την ανακοίνωση του μέτρου έκλειναν ραντεβού με ρυθμό 9 χιλ την ημέρα. Μετά την ανακοίνωση τα ραντεβού διπλασιάστηκαν σε 18,5 χιλ. Το μέτρο θα συμβάλει στην υγειονομική θωράκιση», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν χθες για τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας καθώς και για τα γήπεδα, θα ακολουθήσει η εξειδίκευση αντίστοιχων μέτρων για όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί μέσα στον Ιούλιο και να συνεχιστούν με ακόμη εντονότερους ρυθμούς τον Σεπτέμβριο, μετά από μια λογική κάμψη τον Αύγουστο λόγω της θερινής ραστώνης.
Η επιβολή της υποχρεωτικότητας για τους υγειονομικούς τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ εάν δεν υπάρξει σαφής άνοδος στους αριθμούς στον γενικό πληθυσμό, τότε το μέτρο αυτό θα επεκταθεί στους δασκάλους, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό σχολείων, καθώς και στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ.