Κ. Βελόπουλος για εργασιακό: «Ανάπτυξη με φθηνή εργασία η βασική αρχή του νομοσχεδίου»
«Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας προωθείται η κατάργηση του οκταώρου την εβδομάδα 50 ωρών εργασίας, κατάργηση αργίας της Κυριακής, κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, απαγόρευση απεργιών, που είναι το ύψιστο δικαίωμα των εργαζομένων (και είναι άλλο πράγμα η χρήση της απεργίας και άλλο η κατάχρηση), ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που είναι επαίσχυντο και επιβράβευση της απεργοσπασίας»υποστήριξε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο κ. Βελόπουλος πρόσθεσε επίσης: «Είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα, πολύ περισσότερο όταν επιβάλλονται σε μία κοινωνία που χειμάζεται, που πένεται, που έχει δει 600.000 παιδιά να φεύγουν από την χώρα αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό».
«Το νομοσχέδιο είναι ασύμβατο γεμάτο λάθη», συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και επικαλέστηκε την έκθεση της επιτροπής της Βουλής, ενω αναφέρθηκε σε σημεία του σχεδίου νόμου εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του.
«Ο διευθυντής προσωπικού μπορεί να υποδείξει για τον εργαζόμενο ελαστικό 8ωρο, δηλ. 10ωρο. Ο εργαζόμενος μπορεί να αρνηθεί αλλά θα κρέμεται πάνω από το κεφάλι του η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης. Αν η απόλυση κριθεί παράνομη από το δικαστήριο η επιχείρηση δεν είναι υποχρεωμένη να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, μόνο να του δώσει μια μικρή αποζημίωση», είπε και πρόσθεσε.
«Η ψηφιακή κάρτα που πανηγυρίζετε όλοι για την τρομερή ανακάλυψη που κάνετε, δεν θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα. Άρα κανείς δεν γνωρίζει αν το ωράριο θα εφαρμοστεί ή όχι. Η ατομική σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να προχωρήσει σε αναστολή της επ’ αόριστον εργασίας. Όσοι προσλαμβάνονται για 5ωρη εργασία μπορεί να εργάζονται 3 ώρες το πρωί και 2 το απόγευμα. Μα αυτό είναι πραγματική δουλεία. Κλέβετε τον εργαζόμενο. Κλέβετε τον Έλληνα εργαζόμενο», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.
Ο προεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφερθηκε ιδιαίτερα στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την μητρότητα.
«Οι μητέρες μετά την άδεια λοχείας θα μπορούν να πάρουν τετράμηνη άδεια μητρότητας αλλά από τους τέσσερις μήνες θα πληρώνονται μόνο τους δυο. Είναι δυνατόν να το κάνετε αυτό, όταν το δημογραφικό είναι το μείζον θέμα; Είναι δυνατόν να λέτε στη μητέρα ξέχασε αυτά που ήξερες και έλα στην δουλειά;» διερωτήθηκε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ