«Μασάζ» Γεωργιάδη για την εστίαση - Έρχονται ειδικά ΕΣΠΑ για τον κλάδο
Απαντήσεις στις κατηγορίες επιχειρηματικών της εστίασης προς την κυβέρνηση επιχείρησε να δώσει το πρωί της Τρίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στον ΑΝΤ1.
Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «λεκτική υπερβολή» τη δήλωση που έκανε τη Δευτέρα περί επιστροφής των «κλειδιών των επιχειρήσεων της εστίασης», ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, «ας μην ξεχνάμε ότι διαχειριζόμαστε μια παγκόσμια συμφορά».
Απαντώντας στην παρέμβαση του κ. Δαβαρώνη, Προέδρου της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Αττικής, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση δεν τους στηρίζει αποτελεσματικά, είπε ότι αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για τους επαγγελματίες της εστίασης και παραδέχθηκε ότι τα χρήματα που πήραν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα και για το λόγο αυτό είναι σε συνεργασία με τον κ. Σταϊκούρα, ώστε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 να υπάρξει ειδικός αλγόριθμος για τους επιχειρηματίες της εστίασης.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι θα ανακοινωθούν επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία, για τους επιχειρηματίες περιοχών που είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα «κόκκινες», όπως για παράδειγμα η δυτική Αττική.
Ερωτηθείς για την τακτική των μέτρων «ακορντεόν» με το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο, τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να χειριστεί κανείς διαφορετικά την κατάσταση και την ίδια τακτική ακολουθούν όλα τα κράτη, από τη στιγμή που πατάμε πάνω σε ένα ρευστό σκηνικό, όπως αυτό της πανδημίας.
Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ακόμη ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα σκληρό lockdown στο μέλλον καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.
Συμπλήρωσε δε πως θα ήταν καταστροφικό να εμπλακεί η επιτροπή των ειδικών στο παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Τέλος και ερωτηθείς για το ψάρεμα και το κυνήγι που είναι ακόμη σε απαγόρευση, είπε ότι ο ίδιος είχε προτείνει να ανοίξουν, αλλά η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε διαφορετικά, κάτι που είναι λογικό καθώς αυτές οι δυο δραστηριότητες δεν μπορούν να μπουν ψηλά στη ιεράρχηση αυτών που πρέπει να ανοίξουν.