Προς επαναλειτουργία των κέντρων αισθητικής «έδειξε» ο Γεωργιάδης
Προς το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης παραπέμποντας στην σημερινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για περαιτέρω λεπτομέρειες.
Εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως και να παραμείνουν κλειστά τα κέντρα αισθητικής, πολλές κυρίες θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών στα σπίτια τους με παράνομο τρόπο.
Παρόλα αυτά, ήταν κατηγορηματικός στο ενδεχόμενο να ανοίξει κάποιος άλλος κλάδος.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επανέλαβε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. «Το ρεβεγιόν είναι ο μεγαλύτερος τρόμος των γιατρών. Αν τους ρωτήσετε τι φοβούνται περισσότερο και από την λιανική πώληση, αυτό είναι το ρεβεγιόν», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας επίσης την κατάσταση στον εμπορικό κόσμος με την έναρξη του συστήματος του click away, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι «πήγε αρκετά καλά και έγιναν χιλιάδες παραγγελίες με αυτό τον τρόπο». Ανέφερε μάλιστα πως στις μεγάλες αλυσίδες περίπου το 40% των νέων παραγγελιών που θα παραδίδονταν με ταχυμεταφορά θα τα παραλάβουν οι καταναλωτές με click away. Άρα τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο στόχος που ήταν η αποφόρτιση των εταιριών ταχυμεταφοράς φαίνεται πως επιτυγχάνεται.
Απαντώντας στους προβληματισμούς των εμπόρων, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι το λιανεμπόριο δεν άνοιξε γιατί ο σχετικός αλγόριθμος έδειξε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε 1.000 νεκρούς την ημέρα από τον Ιανουάριο και μετά.
Είπε επίσης ότι κατά την συνομιλία του σήμερα με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων κανένας δεν είπε “εμένα δεν με νοιάζει, ας ανοίξουμε και ας έχουμε χίλιους νεκρούς την ημέρα”.
Εξήγησε ότι προτάσεις όπως άνοιγμα της λιανικής με ραντεβού για ένα μόνο άτομο ή λειτουργία καταστημάτων σε διαφορετικές ημέρες, εξετάστηκαν και απορρίφθηκαν όχι γιατί τα μέτρα δεν θα εφαρμόζονταν, αλλά γιατί θα αυξανόταν η κοινωνική κινητικότητα και οι πολίτες “θα κόλλαγαν στους δρόμους”.