Σκληρή κριτική Γεννηματά κατά Μητσοτάκη για τη μη καραντίνα
«Πυρά» κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να μπει σε καραντίνα 15 ημερών, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.
«υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Δέχομαι τηλέφωνα από πάρα πολλούς πολίτες, διότι εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός να μιλήσει στο Κοινοβούλιο, ενώ στις 14 Νοεμβρίου είχε έρθει σε επαφή με τον αρχιεπίσκοπο, δηλαδή, ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα. Και με ρωτούν όλοι αν είχαν περάσει οι ημέρες καραντίνας για τον Πρωθυπουργό. Ή τελικά, υπάρχουν πολλά μέτρα και σταθμά για το πώς εφαρμόζονται τα μέτρα στην Ελλάδα», σημείωσε η κυρία Γεννηματά, μιλώντας στο OPEN.
Όπως σημείωσε η ίδια, «όταν αντιμετώπισα ένα κρούσμα στην οικογένειά μου και μίλησα δημόσια γι’ αυτό, με δύο αρνητικά τεστ, επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος μου είπε πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ -καθώς ζήτησε πρώτα τις οδηγίες και μετά μου απάντησε- θα έπρεπε να μείνω 14 ημέρες σε καραντίνα και μετά να εμφανιστώ στη Βουλή».
«Καταθέσαμε μία συγκεκριμένη πρόταση για το πώς πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει το ασφαλές άνοιγμα στη χώρα. Θεωρούμε ότι είναι καταστροφικό να έχουμε οριζόντια μέτρα, καθολικά μέτρα στη χώρα και πως το ασφαλές άνοιγμα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Παρουσιάσαμε χθες ένα διαφορετικό μοντέλο για το τι σημαίνει ασφαλές άνοιγμα. Ένα μοντέλο που στηρίζεται σε μαζικά τεστ στον πληθυσμό, στη σωστή ιχνηλάτηση που μπορεί να οδηγήσει σε στεγανοποίηση συγκεκριμένων περιοχών και σε διαφορετική αντιμετώπιση του κάθε νομού και της κάθε περιφέρειας με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και το φορτίο που παρουσιάζει η κάθε περιοχή. Ξεκάθαρα να απαγορεύεται η μετακίνηση ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο, αυστηρή τήρηση των μέτρων στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο και συστηματικά μαζικά τεστ στον πληθυσμό έτσι ώστε να γνωρίζουμε περιοχές που δεν αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα και μπορούμε να τις στεγανοποιήσουμε. Οι επισκέψεις σε αυτές τις περιοχές να απαιτούν αρνητικό τεστ δύο ημερών, έτσι ώστε να έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση στην Κρήτη, στη Ρόδο, στην Κω, στη Χίο σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη, που προφανώς δεν είναι ίδιες οι συνθήκες», δήλωσε.