Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 5,9 δισ. ευρώ, με το Ελληνικό Δημόσιο τελικά να αντλεί 2 δισ. ευρώ.
Την έκδοση έτρεξαν έξι διεθνείς τράπεζες, οι Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale και ο τίτλος θα είναι επιλέξιμος στο νέο έκτακτο QE της ΕΚΤ (PEPP) καθώς και για τις πράξεις repo της κεντρικής τράπεζας.
To αρχικό επιτόκιο τοποθετήθηκε στις 230 μονάδες βάσης, πάνω από το mid swap, δηλαδή κοντά στο 2,14%, ενώ αργότερα υποχώρησε στις 220 μ.β (στο 2,013% περίπου).
Ο τίτλος έχει λήξη τον Απρίλιο του 2027 και έχει αξιολόγηση B1 από την Moody's, BB από S&P και Fitch, και BBL από την DBRS.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη μία έξοδος στις αγορές είναι πιθανή τον επόμενο μήνα. Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε χθες πως η χώρα δεν έχει ανάγκη για μία μεγάλη σε αξία έξοδο, καθώς έχει κάνει το "κουμάντο" της από άποψη διαθεσίμων.
Ο υπουργός πάντως εξήγησε πως τα χρήματα αυτά θα χρειαστούν για να τονώνουν την ταμειακή θέση της χώρας και στόχος είναι να μην πειραχτεί - με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει - το μαξιλάρι ασφαλείας ούτε τον Ιούνιο, καθώς έχει μεγάλη σημασία για την επόμενη μέρα και για τη διατήρηση του κύρους της χώρας στις διεθνείς αγορές. Ανέφερε επίσης πως τα κεφάλαια που θα αντληθούν είναι αρμοδιότητα του ΟΔΔΗΧ και πως "φιλοδοξία μας είναι να δανειστούμε ένα σημαντικό ποσό με ένα ικανοποιητικό κόστος δανεισμού”, προσθέτοντας πως δεν θέλουμε να βγαίνουμε με πολύ μεγάλο ποσό γιατί οι ανάγκες μας δεν είναι ίδιες με αυτές άλλων χωρών.
Σημειώνεται ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων αγόρασαν το 38,5% της έκδοσης και οι τράπεζες το 33,8%. Οι ασγαλιστικές/συνταξιοδοτικά ταμεία απέκτησαν το 14%, ενώ το 12,2% αντιπροσωπεύουν τα hedge funds.
Ως προς τη γεωγραφική κατανομή, το Ηνωμένο Βασίλειο πήρε το 31,1% και η Ελλάδα το 23,7%%. Ακολούθησαν οι ΗΠΑ και Καναδάς με 19,9%.