ΚΙΝΑΛ: Αποχωρεί ο Λιντζέρης με «πυρά» κατά Γεννηματά
Την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β' περιφέρεια Πειραιά, ανακοίνωσε το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Λιντζέρης, καταγγέλλοντας την κ. Γεννηματά ότι με τον «εξοβελισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου» επιδιώκει να στήσει γέφυρες σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχει μετατρέψει το Κίνημα Αλλαγής σε «ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.»
Με γραπτή δήλωσή του ο κ. Λιντζέρης, επισημαίνει πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη» επιδιώκει «τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ» με μοναδικό της μέλημα να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικότερα, ολόκληρη δήλωση του κ. Λιντζέρη έχει ως εξής
«O εξοβελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου, επιβεβαιώνει την ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα.
Η κα Γεννηματά χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης. Επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.
Δεν ενδιαφέρεται αν αυτές οι μεθοδεύσεις συρρικνώνουν την απήχηση και επιρροή του κινήματός μας. Δεν ενδιαφέρεται αν στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να πάει μπροστά. Μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Προσωπικά, αρνούμαι κατηγορηματικά να συμπράξω στα ευτελή αυτά σχέδια.
Η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β' περιφέρεια Πειραιά είναι πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη».
Κανείς δεν έδιωξε κανένα, μόνος του αποφάσισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος «να εγκαταλείψει την κοινή μας προσπάθεια σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση για το κίνημα και τη χώρα».
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ η οποία έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο ««Τα SOS ερωτήματα» και δίνει απαντήσεις για θέματα που συνδέονται με την αποχώρηση Βενιζέλου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Η προσωπική απόφαση [του Β. Βενιζέλου], να μην είναι για πρώτη φορά από το 1989 υποψήφιος, δεν υποχρέωνε το κίνημα για την τοποθέτηση του στην θέση του επικεφαλής του Επικρατείας, ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει διαφορά αντιμετώπισης σε σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς «οι πρώην Πρωθυπουργοί όλων των κομμάτων είναι υποψήφιοι σε εκλογική περιφέρεια και δίνουν τη μάχη να κερδηθεί η έδρα, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι δεν χρειάζονται σταυρό».
Επίσης υπογραμμίζεται ότι η επιλογή Καμίνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας -η οποία ήταν και η αφορμή για την απόφαση Βενιζέλου να μην είναι υποψήφιος- υπηρετεί τους στόχους που τέθηκαν από την ομόφωνη πορεία του συνεδρίου, ενώ υπογραμμίζεται ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος «παίρνει αποστάσεις» και διαφοροποιείται κατά καιρούς.