Ρεκόρ εισπράξεων άνω των 6 δισ. από κατασχέσεις το 2018
Ρεκόρ εισπράξεων πάνω τα 6 δισ. ευρώ αναμένει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το 2018 από ληξιπρόθεσμα χρέη. Μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί περί τα 4 δισ. εκ των οποίων τα περισσότερα μέσω κατασχέσεων.
Από τις αρχές του έτους το κράτος έχει εισπράξει 3,9 δισεκ. ευρώ από κατασχέσεις και δεσμεύσεις ακινήτων ή τραπεζικών λογαριασμών με βάση χθεσινά στοιχεία.
Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και οι κατασχέσεις καλπάζουν επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε υποσχεθεί… σεισάχθεια!
Στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε ένα γενικευμένο μπαράζ εκβιασμών, κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε λαϊκά νοικοκυριά.
Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν πραγματοποιηθεί από το 2015 έως και τον Μάιο του 2018 - την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Συνήγορος του Πολίτη.
To 2015 η ΑΑΔΕ προέβη σε περίπου 650.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, το 2016 ο αριθμός των κατασχέσεων διπλασιάστηκε, το 2017 οι κατασχέσεις υπερέβησαν τα 1,7 εκατομμύρια, ενώ έως τον Μάιο του 2018 οι συντελεσθείσες κατασχέσεις έχουν αγγίξει τα 1,2 εκατομμύρια.
Τα τελευταία χρόνια η υπέρμετρη αύξηση της φοροκαταιγίδας είχε ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να σηκώσουν τα χέρια ψηλά αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις απέναντι στην εφορία.
Από την πλευρά τους οι φορολογικές αρχές έχουν σφίξει τον κλοιό γύρω από τους οφειλέτες και με τις κατασχέσεις που γίνονται με ρυθμό πολυβόλου εισπράττουν τους απλήρωτους φόρους. Από το 2015 μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκαν κατά 65% ή κατά 448.282 άτομα. Στο τέλος του 2015 οι οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν σε 695.074.
Τρεισήμισι χρόνια μετά, τον περασμένο Αύγουστο έφθασαν τους 1.143.356 άτομα.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν έμεινε μόνο στις κατασχέσεις.
Έχει αρχίσει να βγάζει στο ηλεκτρονικό σφυρί ακίνητα και σε επόμενη φάση θα εκποιηθούν και κινητά περιουσιακά στοιχεία όπως αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κλπ.
Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά περισσότερο από μισό εκατομμύριο άτομα. Το σύνολο των οφειλετών ανέρχεται σε 4,3 εκατομμύρια, δηλαδή πάνω από τον μισό φορολογούμενο πληθυσμό της χώρας.