lagarde-dnt-nea-metra

«Ουδέν νεώτερον» από ΔΝΤ για το πρόγραμμα-Προέχει το χρέος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 15/02/18, 18:03
«Ουδέν νεώτερον» από το ΔΝΤ σχετικά με την ενεργοποίηση του προγράμματος, ενώ ο Φεβρουάριος θεωρείται καθοριστικός μήνας σχετικά με τη λήψη σχετικών αποφάσεων από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

Το Ταμείο έχει ακόμη πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους ίδιους, δύο όρους: επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνση χρέους.

«Δεν έχω ημερομηνία για την επόμενη αποστολή στην Αθήνα, αλλά είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους», δήλωσε ο Τζέρι Ράις σε συνέντευξη Τύπου.

«Τα θέματα συζήτησης δεν είναι νέα. Εστιάζουμε στο πώς θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί «επί της αρχής» και εξαρτάται από δυο διαστάσεις: Πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση χρέους», επανέλαβε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Σχετικά με το ότι οι ξεκάθαρες θέσεις του Ταμείου αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του τρέχοντος μηνός, ο Ράις αρκέστηκε στην εξής απάντηση: «δεν έχω νέα να σας πω. Τα πάντα εξαρτώνται από την πρόοδο στις συζητήσεις στα δυο θέματα που προανέφερα. Αυτό δεν έχει αλλάξει».

«Σε ό,τι αφορά το χρέος οι συζητήσεις συνεχίζονται», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «η απόφαση του Eurogroup επιτάχυνε τις συζητήσεις για το χρέους. Δουλεύουμε με τους εταίρους για πρόοδο το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχω ημερομηνία για το πότε θα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση».

«Στόχος είναι να υπηρετήσουμε τη χώρα μέλος. Αυτός είναι πάντα ο στόχος. Ακόμα και στην ευρωζώνη υπάρχουν χώρες που υπήρξε χρηματοδοτική βοήθεια και όταν αυτή τελείωσε το ΔΝΤ συνέχισε να βοηθά με οικονομικές αναλύσεις και τις επιθεωρήσεις στο πλαίσιο του ‘άρθρου 4’», συμπλήρωσε και φωτογράφισε ότι με την ίδια λογική θα κινηθεί και στην περίπτωση της μετα-μνημονιακής Ελλάδας.

 

Αν σου άρεσε κάνε