Μέχρι τον Απρίλιο οι προτάσεις για τα επαγγέλματα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας
Παράταση έως τον Απρίλιο του 2021, προκειμένου να καταθέσει την πρότασή της για τα επαγγέλματα που υπάγονται σε καθεστώς ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, δίνεται στην Επιτροπή που έχει συσταθεί για αυτόν τον σκοπό.
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, απαντώντας, στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, για το διακοπέν επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στους εργαζόμενους της Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος, «θα δώσουμε μία μικρή παράταση στην Επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τον Απρίλιο (του 2021), και στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε τα πορίσματα για να δούμε τη συνολική μεταρρύθμιση στον χώρο αυτό», με βάση και την εμπειρία που αποκτούμε κατά το διάστημα της πανδημίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Δελής σημείωσε ότι τον Απρίλιο του 2021 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την κατάργηση του επιδόματος σε εργαζόμενους όπως οι μηχανικοί σκηνής, οι μηχανοξυλουργοί, οι σιδεράδες και άλλοι, «που δεν φαίνονται» και είναι αναγκαίοι για να βγει μία παράσταση. Στην παρατήρηση του υπουργού ότι στόχος μας πρέπει να είναι η βελτίωση των όρων εργασίας των εργαζομένων, είπε ότι κάποια επαγγέλματα, αντικειμενικά, θα παραμείνουν επικίνδυνα.
Καταθέτοντας την άποψή του, ο κ. Σκυλακάκης, τόνισε ότι όποιος δουλεύει σε τέτοιες συνθήκες πρέπει να λαμβάνει το επίδομα, αλλά «πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως πού βρίσκονται, με τον ίδιο τρόπο, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε είναι μόνιμοι είτε προσωρινοί είτε ελεύθεροι επαγγελματίες». Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη αυτό να αποτελέσει αντικείμενο ενασχόλησης όλων μας, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.