cinnamon

Κανέλα ή κασσία; Γνωρίζετε την διαφορά;

Δημιουργία 10/10/17, 14:56
Η κανέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά όμως εκτός από το μοναδικό της άρωμα, περιέχει ουσίες που εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, με τα συστατικά της να βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση κανέλας μπορεί πιθανόν να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη, ενώ ένα από τα συστατικά της -η σιναμαλδεύδη, φαίνεται να επιδρά στα αιμοπετάλια εμποδίζοντας τον σχηματισμό θρόμβων. Ωστόσο, όλα αυτά υπάρχουν μόνο στην κανέλα Κεϊλάνης!

Στην αγορά πάλι, πέρα από την κανέλα Κεϊλάνης που συνήθως βρίσκουμε στα καταστήματα με μπαχαρικά, κυκλοφορεί και η πιο οικονομική... εκδοχή της κανέλας, η κασσία. Πρόκειται για ένα συγγενές είδος που καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα και την Ινδονησία. Μπορεί γευστικά να θυμίζει την κανέλα, όμως δεν έχει τις ευεργετικές ιδιότητες της και επιπλέον, έχει ως και 1.200 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα στην ουσία κουμαρίνη, που είναι τοξική και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά και το συκώτι.

Βέβαια, στις συσκευασίες που κυκλοφορούν στην αγορά, η κασσία αναγράφεται ως κανέλα και έτσι είναι λογικό να απορείτε και να μπερδεύεστε.

Να ξέρετε πάντως ότι η αυθεντική κανέλα Κεϊλάνης προέρχεται από το φυτό Cinnamomum Zeylanicum και έχει ξυλάκια με ανοιχτό χρώμα και πολλές στρώσεις που σπάνε εύκολα και έχουν πολύ γλυκό άρωμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για cinnamon

Η κασσία από την άλλη, έχει σκούρα ξυλάκια, χοντρά, με λίγες στρώσεις και δεν σπάνε εύκολα.

Αποτέλεσμα εικόνας για cinnamon

Αν παρατηρήσετε τις παραπάνω φωτογραφίες θα καταλάβετε την διαφορά και θα μπορείτε στο εξής να τις ξεχωρίζετε πολύ εύκολα!

Αν σου άρεσε κάνε