Μέσω της ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις επιθέσεις για κυβέρνηση - Μαρινάκη
Συνέχεια στις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης για το θέμα της ΕΡΤ και τις σχέσεις της ΝΔ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έδωσε τη Δευτέρα ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, κατά την παρέμβασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ο κ. Κάτσης ρώτησε τον Στέλιο Πέτσα αν η κυβέρνηση μέσω της λύσης της συνεργασίας της ΕΡΤ με τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Άρης είχε σκοπό να ωφελήσει τον Β. Μαρινάκη.
«Βγήκατε ως διαπρύσιος κήρυκας συρρίκνωσης των εξόδων της ΕΡΤ επειδή κόψατε αθλητικές μεταδόσεις» είπε ο κ. Κάτσης προς τον κ. Πέτσα, προσθέτοντας σειρά ερωτημάτων: «Κύριε υπουργέ γνωρίζετε την ανακοίνωση της Forthnet – Nova ότι υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς της από την εταιρία Alter Ego που ταυτόχρονα ανήκει σε ιδιοκτήτη ΠΑΕ; Κι αν το γνωρίζετε, πείτε μας γιατί όταν μπήκατε στο Μαξίμου, αφήσατε αζημίως τις ΠΑΕ Άρης και Παναθηναϊκός να φύγουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ; Προς όφελος ποιων συμφερόντων; Της Nova που εποφθαλμιά για την αγορά της ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ; Τι σημαίνει αυτό ως προς την αξιοπιστία του πρωταθλήματος; Μήπως θέλετε να συρρικνώσετε το θεματικό περιεχόμενο της ΕΡΤ για να μην είναι ανταγωνιστική στις ιδιωτικές πλατφόρμες; Γελούν και οι πέτρες»
Όσον αφορά την τοποθέτηση του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ, ο Μ. Κάτσης συμπύκνωσε την κριτική του σε τρία δεδομένα: κομματικοποίηση, σύγκρουση ρόλων και πρόθεση εκχώρησης υπηρεσιών της ΕΡΤ σε ιδιωτικά συμφέροντα.Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τόσο ο προτεινόμενος πρόεδρος της ΕΡΤ, Κ. Ζούλας, όσο και ο αρμόδιος υπουργός κατά τις τοποθετήσεις τους απέφυγαν να αναφέρουν ότι πρώτα ανακοινώθηκαν οι κυβερνητικές επιλογές και μετά ξεκίνησε η διαδικασία έκφρασης ενδιαφέροντος, αναρωτήθηκε πόσο επηρέασε την κατάθεση των υποψηφιοτήτων αυτή πρακτική, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κ. Πέτσας δεν ανέφερε πόσοι και ποιοι ήταν οι λοιποί ενδιαφερόμενοι.
Ως προς την επιλογή του Κ. Ζούλα για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προτείνει για τον ίδιο ρόλο τον Θ. Καρτερό ή την Ρ. Σβίγγου. «Για Πράβντα μιλήσατε, για ¨Μαδούρους¨ μιλήσατε, για κομματικό κράτος μιλήσατε και σήμερα τα κάνετε όλα στο πολλαπλάσιο» σχολίασε και συμπλήρωσε: «Εν τέλει, πώς είναι δυνατόν να ακούγεται στην Επιτροπή και να μη γελάνε και οι πέτρες ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Ζούλα που τον είχε διευθυντή στο γραφείο Τύπου, να πάει στην ΕΡΤ και να την κάνει αντικειμενική. Ποιον πείθει αυτή η δικαιολογία;».
Πέρα από τον προτεινόμενο διευθύνοντα σύμβουλο, Γ. Γαμπρίτσο, που διετέλεσε γενικός διευθυντής της Digea στην οποία η ΕΡΤ -λόγω των μεθοδεύσεων του «μαύρου»- κατέβαλλε 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως για την παροχή δικτύου και κατέφερε να απεμπλακεί με πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης, ο Μ. Κάτσης έθεσε ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων και για το προτεινόμενο μέλος του Δ.Σ., Ν. Ελματζιόγλου. «Εσείς που είστε ιδιοκτήτης στούντιο, αναρωτιέμαι αν ήταν δικά σας τα στούντιο που χρησιμοποιήθηκαν μετά το ¨μαύρο¨ για να εκπέμψει η ΔΤ; Αν ήταν δικά σας, θέλω να γνωρίζω το αντίτιμο που καταβλήθηκε. Και τώρα τι θα προτείνετε στη διοίκηση; Θα συνεχίσετε ιδιωτικές παραγωγές ή outsourcing;», ήταν τα ερωτήματα που απηύθυνε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Ελματζιόγλου.