attica5

Προχωρεί σε πρόγραμμα εθελουσίας η Attica Bank

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 06:50 Δημιουργία 16/03/18, 13:19
Σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προχωρά εκ νέου η Attica Bank στο πλαίσιο του νέου επιχειρηματικού της πλάνου. Όπως αναφέρει, το πρόγραμμα θα συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό του μισθολογικού κόστους.

Πιο αναλυτικά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας κατά τη συνεδρίασή του στις 15/03/2018 ενέκρινε το Πρόγραμμα της Εθελουσίας Εξόδου Προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και το επιχειρηματικό πλάνο της Τράπεζας, το οποίο έχει ως προϋπόθεση τη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου με ταυτόχρονη διατήρηση ομαλού εργασιακού κλίματος.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση διαχείρισης της τράπεζας, η περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους θα επέλθει με τη συνολική αναδιοργάνωση των δομών της Τράπεζας και των δράσεων που θα ακολουθήσουν.

Στο προσεχές διάστημα ο σχεδιασμός της Τράπεζας περιλαμβάνει αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ψηφιοποίηση υπηρεσιών, δράσεις που αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους.

Η επικείμενη ανακοίνωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου του προσωπικού θα συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό του μισθολογικού κόστους, όπως αναφέρεται.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Attica Bank "έτρεξε" πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το 2016, το κόστος του οποίου διαμορφώθηκε στα 4,75 εκατ. ευρώ.

Στο νέο επιχειρηματικό πλάνο του Ομίλου, το οποίο καλύπτει την περίοδο 2018-2022 και οι βασικοί πυλώνες του είναι:

-Η περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων - ανοιγμάτων,

-Η υλοποίηση προγράμματος εθελουσίας εξόδου εντός του 2018,

-Η επιδίωξη συνεργασιών με σκοπό την ενίσχυση των εσόδων από δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν την ανάληψη πιστωτικού κινδύνου εκ μέρους της Τράπεζας,

-Η συντηρητική και στοχευμένη σε συγκεκριμένους κλάδους πιστωτική επέκταση,

-Η ενίσχυση της ρευστότητας της Τράπεζας και η απεξάρτηση από τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας,

-Η ψηφιοποίηση της Τράπεζας

-Ο εξορθολογισμός του λειτουργικού κόστους ώστε ο λόγος κόστος προς έσοδα να ομαλοποιηθεί σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά των 4 συστημικών τραπεζών.

Αν σου άρεσε κάνε