Πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης με μπόνους 20.000 ευρώ στη ΔΕΗ
Τις βασικές αρχές του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων στη ΔΕΗ με το μπόνους των 20.000 ευρώ, πλέον της αποζημίωσης, γνωστοποίησε σήμερα η ΓΕΝΟΠ, έπειτα από συζήτηση με τη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της επιχείρησης.
Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με απόφαση του δ.σ. της ΔΕΗ, που αναμένεται να συνεδριάσει στις 2 Ιουνίου.
Όπως αναφέρει η ΓΕΝΟΠ:
1. Η εισήγηση προς το δ.σ. της ΔΕΗ θα αφορά τους μισθωτούς που εργάζονται στα Ορυχεία και τους Σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας, στον Τομέα Συντήρησης Βορείου Ελλάδος, στο Κέντρο Επίβλεψης Έργων Πτολεμαίδας, της Σχολής Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης Καρδιάς, το προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία που εργάζεται στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας και σε όσους εργαζόμενους ανήκουν στη Γενική Διεύθυνση Λιγνιτικής Παραγωγής, αλλά έχουν έδρα τη Δυτική Μακεδονία.
2. Αντίστοιχη απόφαση θα ληφθεί και για τους μισθωτούς των θυγατρικών Λιγνιτικής Μελίτης Α.Ε. και Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.
3. Το πρόγραμμα θα αφορά όσους μισθωτούς κλείνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους έως και την 31 Δεκεμβρίου του 2020μ ανεξαρτήτως εάν έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
4. Όσοι μισθωτοί πληρούν τις προϋποθέσεις κι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, θα πρέπει έως 30 Ιουνίου του 2020 να δηλώσουν την πρόθεσή τους σε σχετικό έντυπο που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.
5. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα και με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της μπορεί να παρατείνει τη θητεία ορισμένων μισθωτών με βάση τις ανάγκες της επιχείρησης μέχρι 30 Ιουνίου 2021 με εξασφαλισμένο το μπόνους των 20.000 ευρώ κατά την αποχώρησή τους.
Tο προσωπικό που εργάζεται στο Ορυχείο Αμυνταίου και στον ΑΗΣ Αμυνταίου και δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, τίθεται στη διάθεση των υπηρεσιών, προκειμένου από 1 Ιουνίου 2020 να γίνει η απόσπαση ή η οριστική μετακίνησή του.
Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει πως εκτιμά ως θετική την πρόταση της διοίκησης της επιχείρησης. Ωστόσο, επισημαίνει ότι η αξιοποίηση του κινήτρου οικειοθελούς αποχώρησης αφορά αποκλειστικά και μόνο τον κάθε εργαζόμενο χωριστά.