Πως δολοφονήθηκαν οι 3 μετανάστριες στον Έβρο
Με ιδιαίτερα άγριο τρόπο δολοφονήθηκαν οι τρεις μετανάστριες που εντοπίστηκαν νεκρές σε παρέβρια περιοχή στο Πραγγί Διδυμοτείχου, το μεσημέρι της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Παύλος Παυλίδης στο ΑΜΠΕ, οι τρεις γυναίκες, ηλικίας περίπου 35, 17-18 και 15-16 ετών, «είχαν πανομοιότυπο τρόπο θανάτου, μ' ένα βαθύ τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό. Η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα έφερε και τραύματα στον θώρακα, καθώς και κάποια αμυντικά στο χέρι, ευρήματα που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η σορός της βρέθηκε σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από τις άλλες δύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι με κάποιο τρόπο κατάφερε να λυθεί και να αντισταθεί. Η μόνη που δεν είχε δεμένα χέρια ήταν η μικρότερη σε ηλικία» εξηγεί ο κ. Παυλίδης.
Ο ιατροδικαστής διευκρινίζει ότι δεν διαπιστώθηκε σεξουαλική ή άλλου είδους κακοποίηση, ωστόσο «έχει ληφθεί υλικό για τοξικολογικές αναλύσεις, για εξετάσεις DNA κ.ά., προκειμένου να επιβεβαιωθεί το αρχικό πόρισμα και εργαστηριακά».
Αναφορικά με το κατά πόσο υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ των θυμάτων, ο κ. Παυλίδης δηλώνει πως αυτή μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο μετά την εξέταση του ληφθέντος γενετικού υλικού (DNA), το οποίο έχει παραδοθεί στις προανακριτικές αρχές, προκειμένου να μεταφερθεί στα εργαστήρια στην Αθήνα, όπου υπάρχει σχετική βάση δεδομένων.
Σχετικά με τα δύο μαχαίρια που βρέθηκαν κοντά στις δύο γυναίκες, εκτιμά πως «το ένα ταιριάζει με τα τραύματα. Δεν ξέρω αν χρησιμοποιήθηκαν και τα δύο μαχαίρια, γιατί τα θανατηφόρα τραύματα είναι τόσο μεγάλα, που εκ των πραγμάτων μπορούν να γίνουν και από τα δύο μαχαίρια. Μπορεί και να ήταν ένας ο δράστης. Σ' αυτό όμως θα απαντήσουν τα εργαστήρια. Εκείνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι τα τραύματα είναι πανομοιότυπα, στοιχείο από το οποίο κάποιος μπορεί να εξάγει κάποια ασφαλή συμπεράσματα».
Ο καθηγητής ιατροδικαστικής αποκλείει το ενδεχόμενο της ληστείας, γιατί «η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα φορούσε τα χρυσαφικά της, ενώ η δεύτερη ηλικιακά ένα μπρασελέ με ένα αστεράκι. Το ότι βρέθηκαν, αποκλείει τη ληστεία, τη στιγμή μάλιστα που είχαν ψάξει τις σορούς, δεδομένου ότι οι τσέπες τους ήταν βγαλμένες προς τα έξω, ενώ δεν έφεραν κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί τα στοιχεία τους» λέει ο κ. Παυλίδης.
«Είμαι στον Έβρο από το 2000 και επί 18 χρόνια χειρίζομαι το σύνολο των νεκρών. Ποτέ δεν είχαμε εγκληματική ενέργεια. Πεθαίνουν οι άνθρωποι από πνιγμό, από το ψύχος, από τις κακουχίες. Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό εγκληματικής ενέργειας που έχουμε φέτος (το πρώτο ήταν μία διπλή δολοφονία σε χωριό του δήμου Αλεξανδρούπολης), με τελείως διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά. Δεν παύει όμως να είναι εγκληματική ενέργεια, κάτι που δεν υπήρχε πριν στην περιοχή».
Σημειώνεται πως αστυνομική ομάδα του τμήματος ανθρωποκτονιών από την Αθήνα μετέβη από χθες στην Ορεστιάδα, ενώ οι τρεις σοροί θα παραμείνουν στο ΠΓΝΕ στην Αλεξανδρούπολη, για άγνωστο χρονικό διάστημα. «Για όσο χρειαστεί. Θα παραμείνουν μαζί με τους άλλους 15 αγνώστων στοιχείων νεκρούς που έχουμε στο νοσοκομείο» δηλώνει ο κ. Παυλίδης.