Πρόταση για απαλλαγή Λιακουνάκου και άλλων 16 για τον «Ηλεκτρονικό Πόλεμο»
Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, για το αδίκημα της ηθικής απιστίας στην υπόθεση για την προμήθεια του οπλικού συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στον στρατό ξηράς, ζήτησε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργηματων.
Στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι από τη σύμβαση για την προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος δεν προέκυψε απιστία σε βάρος του δημοσίου, τονίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δόλο.
Συνολικα 17 άτομα κατηγορούνταν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μεταξυ των οποίων και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.
Σύμφωνα με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (1142/2016), η προμήθεια του συστήματος έγινε από την εταιρεία SONAK του Θ. Λιακουνάκου και είχε δοθεί προκαταβολή 40 εκατ.ευρώ. Πρόκειται για 11 συστήματα ακρόασης με την επωνυμία ESTIA και 18 παρεμβολείς με την επωνυμία ERIS.
Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Θ. Λιακουνάκος μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, ενώ για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία παραπέμφθηκαν οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος.
Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια σε απιστία είναι ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, προκύπτει ότι στην εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, ενώ αναφέρεται ότι το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.