Σεμινάρια γευσιγνωσίας από τον Δήμο Καλαμάτας - Ξεκίνημα με το λάδι

Σεμινάρια γευσιγνωσίας από τον Δήμο Καλαμάτας - Ξεκίνημα με το λάδι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:50 Δημιουργία 20/10/22, 12:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σεμινάρια γευσιγνωσίας οργανώνονται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό την εξοικείωση κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, με τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά των τοπικών προϊόντων.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται, στο Εκθετήριο των Μεσσηνιακών προϊόντων, που λειτουργεί στο Ισόγειο του Ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας, από εξειδικευμένους και καταξιωμένους επαγγελματίες, αντίστοιχα.

Η αρχή έγινε την περασμένη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, με γευσιγνωσία ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας, που υποστηρίχθηκε από στελέχη του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην οποία εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αγροτικής Παραγωγής Στάθης Αναστασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Μπασακίδης, εκθέτες, φοιτητές, παραγωγοί, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης συμμετείχε και ομάδα επισκεπτών της πόλης από την Αγγλία.

Θα ακολουθήσουν σεμινάρια για το κρασί, τα ποτά, τα γαλακτομικά, και άλλα μεσσηνιακά προϊόντα και τα οποία θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Επιδίωξη του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι η ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού, μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων και αυθεντικών εμπειριών, που θα ωθήσει τον επισκέπτη να γνωρίσει το τόπο μας και τους ανθρώπους του, καθιστώντας την Καλαμάτα Γαστρονομικό Προορισμό Διεθνούς Εμβέλειας.

Αν σου άρεσε κάνε