Χαλκιδική: Συνεργασία του δήμου Αριστοτέλη με τις Βαλεαρίδες Νήσους

Χαλκιδική: Συνεργασία του δήμου Αριστοτέλη με τις Βαλεαρίδες Νήσους

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:16 Δημιουργία 11/05/21, 15:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με ανταλλαγή σχολικών εκδρομών την άνοιξη του 2022 και εκατέρωθεν φιλοξενία καλλιτεχνικών σχημάτων σε εκδηλώσεις, ήδη από τα τέλη του τρέχοντος έτους, σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στην πράξη η τουριστική συνεργασία του δήμου Αριστοτέλη με τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Σε αυτοδιοικητικούς και τουριστικούς παράγοντες της Μαγιόρκα παρουσίασε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, τις προτάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Μεσογειακά Πράσινα Νησιά στην ίδια Γεωγραφική Παράλληλο».

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η θεματική διείσδυση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιβηρική Χερσόνησο, με κεντρικό πυλώνα τη δικτύωση της Αμμουλιανής με τις Βαλεαρίδες Νήσους στη βάση κοινών γνωρισμάτων: λευκές παραλίες, διαυγή θαλασσινά νερά, παραγωγή ελαιόλαδου, μεσογειακή βλάστηση, καταδυτικές τοποθεσίες.

Ο κ. Βαλιάνος πρότεινε η εκπαιδευτική εκδρομή των τριών Λυκείων του δήμου Αριστοτέλη την επόμενη άνοιξη να πραγματοποιηθεί στη Μαγιόρκα και σχολεία των Βαλεαρίδων να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες επισκέψεις στην Ανατολική Χαλκιδική, με την πρόταση να τυγχάνει θερμής υποδοχής, ενώ στο επίκεντρο τέθηκε και η προώθηση της Αμμουλιανής ως μεσογειακού προορισμού διακοπών.

Επίσης, ο δήμαρχος Αριστοτέλη κάλεσε τους τρεις δημάρχους της Μαγιόρκα, αλλά και τον δήμαρχο της Βαρκελώνης να επισκεφθούν τον δήμο Αριστοτέλη, ενώ απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής καλλιτεχνικών σχημάτων και ομάδας τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων της Μαγιόρκα να συμμετάσχουν στη «γιορτή των ψαράδων», που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο στην Αμμουλιανή.

Εκεί αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της δικτύωσης, η οποία προβλέπει επίσκεψη στη μόνιμη έκθεση των Καταλανών που εγκαταστάθηκε το 2003 στο περίφημο βατοπαιδινό σκευοφυλάκιο και περιλαμβάνει τα πολυτιμότερα δώρα ηγεμόνων και πατριαρχών προς τη Μονή, αντικείμενα υψηλής βυζαντινής τέχνης που χρονολογούνται από τον 10ο ως τον 15ο αιώνα.

Μέσω αντίστοιχου προγράμματος αναμένεται, τον επόμενο Σεπτέμβριο, η δικτύωση της Ιερισσού με το Παλέρμο της Σικελίας, με αιχμή τη ναυπηγική παράδοση του οικισμού.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε