Πανελλαδικές: Αυτό είναι το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων
Το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Πιο αναλυτικά:
Πρόγραμμα επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 4 μ.μ. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις ώρες.
Οι υποψήφιοι των εσπερινών ΓΕΛ, ανεξαρτήτως της κατηγορίας με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων ΓΕΛ. Εξετάζονται στην ίδια ύλη και θέματα με τους υποψηφίους των ημερησίων ΓΕΛ και διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.
Εξεταστικά κέντρα ΓΕΛ
Εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ ορίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στην Αττική, ως εξεταστικό κέντρο ορίζεται το 9ο ΓΕΛ Αθηνών της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας (Τρώων 2, ΤΚ 11851 Θησείο, τηλ. 210 3411548) και στη Θεσσαλονίκη το 15ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Καρόλου Ντηλ 24, ΤΚ 54623 , τηλ. 2310 231358).
Η κατανομή των υποψηφίων ΓΕΛ στα δύο Εξεταστικά κέντρα έχει ως εξής:
- Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ σε ΕΕΔΔΕ των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίου και Αττικής θα εξεταστούν στην Αττική.
- Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε ΕΕΔΔΕ των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα εξεταστούν στη Θεσσαλονίκη.
- Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ΓΕΛ από όλη την Ελλάδα, για τα μαθήματα γενικής παιδείας και προσανατολισμού, θα εξεταστούν (προφορικά) στο 9ο Γυμνάσιο Ιλίου (Ποσειδώνος και Διός, ΤΚ 13122, Ίλιον, τηλ. 210 2624466) στην Διεύθυνση Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας.
Πρόγραμμα επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 16.00 μ.μ. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες.
Οι υποψήφιοι των εσπερινών ΕΠΑΛ, ανεξαρτήτως της κατηγορίας με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, συμμετέχουν στις Επαναληπτικές Εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων ΕΠΑΛ. Εξετάζονται στην ίδια ύλη και θέματα με τους υποψηφίους των ημερησίων ΕΠΑΛ και διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.
Εξεταστικά κέντρα ΕΠΑΛ
Εξεταστικά Κέντρα για τα ΕΠΑΛ ορίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στην Αττική, ορίζεται το 2ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου της ΔΕ Β΄ Αθήνας (Κτήμα Μακρυκώστα, Μαρούσι, ΤΚ 15123, τηλ 210 6133206) και στη Θεσσαλονίκη το 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης της ΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 13, ΤΚ 54639).
Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα έχει ως εξής:
- Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις σε ΕΕΔΔΕ των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίου και Αττικής θα εξεταστούν στην Αττική.
- Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε ΕΕΔΔΕ των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα εξεταστούν στη Θεσσαλονίκη.
- Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Ελλάδα, για τα μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας, θα εξεταστούν (προφορικά) στο 6ο ΕΠΑΛ Αθηνών στη Διεύθυνση Δ.Ε. Α΄ Αθήνας (Νέστου 4, ΤΚ 11527, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6430137).
Πρόγραμμα επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ειδικών και μουσικών μαθημάτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ
Η ώρα έναρξης εξέτασης για όλα τα ειδικά μαθήματα ορίζεται στον παραπάνω πίνακα. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης θα γίνεται τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη των εξετάσεων.
Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
- των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες
- των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες
- του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου 20 λεπτά
- για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο
- για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30 λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια δύο ωρών.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.
Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ
Εξεταστικά Κέντρα ειδικών μαθημάτων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ορίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στην Αττική ορίζεται το 9ο ΓΕΛ Αθηνών της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας (Τρώων 2, ΤΚ 11851 Θησείο, τηλ. 210 3474157) και στη Θεσσαλονίκη το 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Ικτίνου 5, ΤΚ 54622 , τηλ. 2310 235955).
Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων έχει ως εξής:
- Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε ΕΕΔΔΕ των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίου και Αττικής θα εξεταστούν στην Αττική, για όλα τα ειδικά μαθήματα πλην του μαθήματος του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.
- Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε ΕΕΔΔΕ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα εξεταστούν στη Θεσσαλονίκη, για όλα τα ειδικά μαθήματα εκτός των μαθημάτων της Αρμονίας και του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.
Ειδικά για το μάθημα της Αρμονίας, οι εξετάσεις για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από όλη την Ελλάδα θα γίνουν στο εξεταστικό κέντρο της Αθήνας (9ο ΓΕΛ Αθηνών της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας).
Επίσης, για το μάθημα του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, οι εξετάσεις για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από όλη την Ελλάδα θα διενεργηθούν στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι.
Όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από όλη την Ελλάδα, για τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν (προφορικά) στην Αττική, στο Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου (Δαβάκη Πίνδου & Διαμαντή 2, ΤΚ 18547, Νέο Φάληρο, τηλ. 210 4812109,) πλην του μαθήματος του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων που θα εξεταστούν στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι.
Εξεταστικά κέντρα των μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» ΓΕΛ-ΕΠΑΛ
Εξεταστικό κέντρο για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» ορίζεται στην Αττική, το Μουσικό Γυμνάσιο με Μουσικές Λυκειακές Τάξεις Ιλίου της Διεύθυνσης Δ.Ε. Γ’ Αθήνας (Πετρακογιώργη 1, ΤΚ 13122, Ίλιον, 210 2384855), στο οποίο θα εξεταστούν όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
Για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», οι εξετάσεις για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα διενεργηθούν στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι.
Οδηγίες προς τους υποψηφίους των ειδικών μαθημάτων για τα σχέδια
Κατά την εξέταση στο «Γραμμικό Σχέδιο», δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ.. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, σε διάσταση περίπου Α4, μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ξύστρα - καμπάνα κ.λ.π.). Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει μεγεθυντικό φακό. Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιεί συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων και κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα : είκοσι, ένα : πενήντα κ.λ.π.), μοιρογνωμόνιο, καθώς και υπολογιστικές μηχανές (κομπιούτερς).
Κατά την εξέταση στο «Ελεύθερο Σχέδιο», δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ.. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα. Επίσης, επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση οργάνων σχεδίασης και η χρήση σπρέυ.
Οδηγίες προς τους υποψηφίους του μαθήματος «Μούσική Εκτέλεση και Ερμηνεία»
Για την εξέταση στο μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα μουσικά όργανα στα οποία θα εξεταστούν, εκτός από τα μουσικά όργανα πιάνο και κρουστά ευρωπαϊκά (κλασσικά-σύγχρονα), τα οποία θα υπάρχουν στο χώρο εξέτασής τους. Οι υποψήφιοι κατά την εξέτασή τους δεν θα πρέπει να φέρουν μαζί τους παρτιτούρες και κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, σε ότι αφορά την Λόγια Δυτική Μουσική και την Βυζαντινή Μουσική οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους και να καταθέσουν εγκαίρως (μέσω ενός επιτηρητή) προς χρήση από την επιτροπή μια καθαρή παρτιτούρα των επιλεγέντων έργων, ώστε οι εξεταστές να έχουν πλήρη εικόνα των έργων που εξετάζονται οι υποψήφιοι.
Η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (αγωνίσματα) των υποψηφίων των επαναληπτικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από όλη την Ελλάδα, για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί το διάστημα από 11-18 Σεπτεμβρίου σε επιτροπές σε Αττική και Θεσσαλονίκη, που θα ανακοινωθούν εντός των ημερών. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.