«Μαφία φυλακών»: Αρνείται την εμπλοκή του ο 65χρονος δικηγόρος
Την οποιαδήποτε εμπλοκή του στο αποκαλούμενο κύκλωμα της «μαφίας των φυλακών» φέρεται να αρνήθηκε στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο 65χρονος δικηγόρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό του υπόμνημα, ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε κατηγορηματικά ότι «ουδέποτε εντάχθηκα ως μέλος και ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, ούτε προκύπτει από οποιοδήποτε στοιχείο της σχηματισθείσας ποινικής δικογραφίας η πρόθεση ένταξής μου ή η ίδια η ένταξή μου στην αναφερόμενη στο κατηγορητήριο εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας αγνοώ στην πλειονότητά τους».
Ο 65χρονος φέρεται να ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να έχει κοινούς σκοπούς και κοινά κίνητρα, οικονομικά ή άλλα, με ανθρώπους που κατηγορούνται ή έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες, ληστείες και εκβιάσεις, δηλαδή με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου. «Με απλά λόγια δεν επρόκειτο να θέσω τον εαυτό μου ή την οικογένειά μου εκ νέου σε κίνδυνο (από οποιαδήποτε κατεύθυνση, είτε των φυσικών είτε του ηθικού αυτουργού) για 150 ευρώ» φέρεται να διευκρινίζει.
Όπως φέρεται να είπε τα μόνα πρόσωπα από τα αναφερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που «γνωρίζει» είναι οι δύο φυσικοί αυτουργοί της εναντίον του απόπειρας ανθρωποκτονίας, και το πρόσωπο που του υπέδειξε τον ηθικό αυτουργό αυτής.
«Όπως είναι προφανές, συνεπώς, η "γνωριμία" μου με τα ως άνω πρόσωπα ουδέποτε υπήρξε επιλογή μου αλλά ήταν αποτέλεσμα του περιστατικού που τον Νοέμβριο του 2014 παρ’ ολίγον να κοστίσει την ίδια τη ζωή μου», φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του τον Νοέμβριο του 2014.
«Στο παρελθόν, έχω δεχθεί απόπειρα ανθρωποκτονίας έξω από την οικία μου με τους δράστες να έχουν χρησιμοποιήσει ως "ορμητήριο" και "κάλυψη" το δημοτικό παρκάκι που βρίσκεται αντίκρυ της» φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημα, εξιστορώντας δε στη συνέχεια την αντιδικία μεταξύ ΛΑΓΗΕ και Energa- Hellas Power.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να αναφέρεται και στον Αριστείδη Φλώρο, τον καταδικασθέντα για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, αποδίδοντάς του την εμπλοκή του στην υπόθεση.
«Είναι προφανές, φέρεται να λέει στο υπόμνημα, ότι όλες οι ανωτέρω εξελίξεις γύρω από τις ποινικές υποθέσεις, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι ο Αρ. Φλώρος, δηλαδή ο καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της εις βάρος μου δολοφονικής επιθέσεως, μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Αρ. Φλώρος κινδυνεύει να καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΑΕ και της εις βάρος μου δολοφονικής επίθεσης, ενώ μάλιστα βρίσκεται και σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, την οποία ο ίδιος και ο συνήγορός του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο υπεράσπισής του στις εν εξελίξει ποινικές δίκες, στις οποίες αντιμετωπίζει βαριές ποινές», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, τονίζοντας ότι μια απλή χρονολογική επισκόπηση των γεγονότων αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.
Αναφορικά με τις συνομιλίες με τον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος, ο κατηγορούμενος φέρεται να λέει ότι του είχε τηλεφωνήσει στα μέσα Ιανουαρίου του 2015, για να του ζητήσει να μεταβεί στις φυλακές της Κέρκυρας, έτσι ώστε να του αποκαλύψει στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. «Όταν τον επισκέφθηκα τον Ιανουάριο του 2015 στις φυλακές της Κέρκυρας μου είπε ότι ο ηθικός αυτουργός "είναι αυτός που εσύ έχεις ονομάσει". Στην συνέχεια, πήγα δύο φορές στις φυλακές Χανίων για να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει. Δεν θυμάμαι τι είπαμε χωριστά κάθε φορά αλλά μου ζήτησε δύο πράγματα, το ένα ήταν να μεριμνήσω για μια μεταγωγή ενός κρατουμένου από τα Γρεβενά και το άλλο να μεριμνήσω να εκδοθεί άδεια εργασίας σ’ ένα συμπατριώτη του. Εκτοτε, συνέχισα να διατηρώ επαφή με τον αλβανό κρατούμενο υπό το κράτος των απειλών και του φόβου που αυτές μου προκαλούσαν και ο λόγος για τον οποίο ανταποκρινόμουν σ’ αυτές, ήταν να τον έχω σε καταστολή αλλά και να αισθάνεται ότι μιλάει μ’ έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί προκειμένου να λάβω πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να επιβεβαιώσω την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας μου. Για τον λόγο αυτό πάντα του απαντούσα αόριστα χωρίς να τον διαβεβαιώνω ότι θα τον βοηθήσω και χωρίς να του παρέχω βοήθεια όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων και μη συνομιλιών, οι οποίες αποτελούν τμήμα της εις βάρος μου σχηματισθείσας δικογραφίας».