O «καλπασμός» των ασιατικών χωρών αλλάζει την παγκόσμια οικονομία
Η ολοένα και μεγαλύτερη σημασία των ισχυρότερων ασιατικών οικονομιών θα συνεχιστεί για το 2018 και μετά, όπως προκύπτει από έρευνα οικονομικού ινστιτούτου της Βρετανίας, που δείχνει πως οι ασιατικές χώρες θα αποκτούν ακόμα εντονότερη επιρροή στο διεθνές οικονομικό στερέωμα.
Σύμφωνα με ανάλυση του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών ερευνών του Λονδίνου (CEBR), το ΑΕΠ της Ινδίας θα ξεπεράσει αυτό των Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας για το 2018, καθιστώντας την ασιατική χώρα ως την πέμπτη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου, με όρους δολαρίων. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το ινδικό ΑΕΠ, τα φτάσει στην τρίτη θέση του 2027, ξεπερνώντας τη Γερμανία.
Μέχρι το 2032, τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα είναι ασιατικές -Κίνα, Ινδία και Ιαπωνία-, με την Κίνα να αναμένεται να έχει εκδιώξει από την πρώτη θέση της σχετικής λίστας τις ΗΠΑ, που κρατούν σήμερα τα «ηνία» σε όρους μεγέθους οικονομίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα η ανάπτυξη της ινδικής οικονομίας πρόκειται να διατηρήσει το momentum για τις επόμενες δεκαετίες, φτάνοντας στο σημείο να φτάσει στην πρώτη θέση των ΑΕΠ παγκοσμίως μέσα στο δεύτερο μισό του 221ου αιώνα.
Δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις του CEBR για την πορεία των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου μέσα στην επόμενη 15ετία: