Γερμανία: Τρίτο εμβόλιο mRNA «βάζει πλάτη» στο σκεύασμα της AstraZeneca

Γερμανία: Τρίτο εμβόλιο mRNA «βάζει πλάτη» στο σκεύασμα της AstraZeneca

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:10 Δημιουργία 18/02/21, 16:58

Στην αύξηση της ανοσίας του «επίσης πολύ καλού εμβολίου» της AstraZeneca στοχεύει η Γερμανία, προτείνοντας τη χρήση ενός τρίτου εμβολίου mRNA, που ενδείκνυται και για την αντιμετώπιση των παραλλαγών του κορωνοϊού

«Μπορούμε να αυξήσουμε αργότερα και χωρίς προβλήματα την ανοσία που προκλήθηκε από το εμβόλιο της AstraZeneca με ένα τρίτο εμβόλιο mRNA.Το τέταρτο τρίμηνο του έτους το αργότερο, θα είναι διαθέσιμες περισσότερες δόσεις εμβολίων από ό, τι θα είναι απαραίτητες για τον διπλό εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού. Επομένως, δεν θα ήταν πρόβλημα να προχωρήσουμε σε έναν τρίτο εμβολιασμό με ένα εμβόλιο mRNA», είπε ο Γενικός Γραμματέας της Γερμανικής Εταιρείας Ανοσολογίας Κάρστεν Βατσλ σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Augsburger Allgemeine».

«Ένας τρίτος εμβολιασμός ενδείκνυται ούτως ή άλλως λόγω των παραλλαγών του κορωνοϊού. Θα ήταν εύκολο για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εγγυηθεί έναν ακόμα εμβολιασμό με ένα εμβόλιο mRNA εάν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι οι πολίτες θα προστατεύονταν καλύτερα», υποστήριξε ο Κάρστεν Βατσλ, ο οποίος είναι καθηγητής λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο του Ντόρτμουντ.

«Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο, έστω και αν τα άλλα είναι λίγο καλύτερα. Λόγω της επιμήκυνσης του απαιτούμενου διαστήματος μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης στη Γερμανία, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca πιστεύεται ότι μπορεί (στο μεσοδιάστημα) να αυξηθεί στο 80%. Το εμβόλιο αυτό προσφέρει μια σαφή προστασία έναντι του κορωνοϊού, η οποία είναι στο πολλαπλάσιο καλύτερη από την περίπτωση που δεν έχει κάποιος εμβολιαστεί καθόλου», πρόσθεσε.

«Το εμβόλιο Astrazeneca δεν διαφέρει καθόλου από τα άλλα και ως προς τις παρενέργειες. Μια διαφορά μεταξύ των εμβολίων είναι ότι οι όποιες παρενέργειες εμφανίζονται στις περισσότερες περιπτώσεις και πιο έντονα μετά τον δεύτερο αντί του πρώτου εμβολιασμού με τα εμβόλια mRNA. Με το εμβόλιο της Astrazeneca συμβαίνει ακριβώς το αντίστροφο», διευκρίνησε ο Βατσλ.

«Οι αντιδράσεις του σώματος σε εμβολιασμούς με όλα τα εμβόλια δεν αποτελούν έκπληξη. Οι συχνά τυπικές παρενέργειες όπως είναι ο πονοκέφαλος, η κόπωση ή ο μυϊκός πόνος είναι συνήθως έκφραση του γεγονότος ότι το εμβόλιο κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, δηλαδή να προκαλέσει μια ανοσολογική αντίδραση», κατέληξε ο λοιμωξιολόγος

Πηγή: Augsburger Allgemeine

Αν σου άρεσε κάνε